Головна » 2023 » Червень » 21 » Конференція з питання відновлення України починається у Лондоні: якими є очікування від заходу

Конференція з питання відновлення України починається у Лондоні: якими є очікування від заходу

 

Сьогодні, 21 червня, у британській столиці починається Конференція з питання відновлення України.

В цьому контексті фахівці Transparency International Ukraine спільно з Базельським інститутом управління підготували свої зауваження та рекомендації щодо антикорупційних заходів, потрібних для прозорої відбудови країни.

TI Ukraine нагадує, що з початку повномасштабної війни Україна зіштовхнулася з низкою нових корупційних скандалів, як-от масштабні хабарі, резонансні оборонні закупівлі та інше. Водночас держава-агресор завдає Україні дедалі більших збитків: у квітні 2023-го ця сума вже досягла 134,6 млрд євро.

Результати відновлення країни залежать від того, наскільки прозорою та доброчесною буде діяльність уряду, наголошують в TI Ukraine. Там зазначають: хоча наша країна поступово просувається в боротьбі з корупцією, перед нами все ще стоять важливі виклики. Зокрема, повернення обов’язкового е-декларування, відкриття реєстрів, відбір суддів КСУ, прозорість закупівель.

Раніше Антикорупційна громадська організація «Transparency International Ukraine» створила власний рейтинг «прозорих» міст України. В лідерах були Дніпро, Львів та Мукачево.

Щодо діяльності Transparency International у росії, то у березні цього року Рада АНО «Центр антикорупційних досліджень та ініціатив «Трансперенсі Інтернешнл-Р»» вирішила ліквідувати створену в 1999 році організацію і в таким спосіб зробити крок до виходу з рф.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1451

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]