Головна » 2018 » Жовтень » 4 » Консула Угорщини у Береговому Україна визнала персоною нон грата

Консула Угорщини у Береговому Україна визнала персоною нон грата

Україна визнала консула Угорщини у Береговому персоною нон грата

Консула Угорщини у місті Берегове оголошено персоною нон грата.

Про це у четвер МЗС України повідомило посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня, зазначили у відомстві.

Послу вручили ноту з інформацією про те, що, відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, у зв’язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин.

"Розраховуємо, що угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства", - повідомили у МЗС.

У повідомленні не уточнюється, кого саме з консулів Угорщини, які працюють в Береговому, оголошено персоною нон грата. На відео із Берегового видно жінку, яка закликала приховувати факт отримання громадянства.

У міністерстві додали, що розглядають громадян України угорського походження "як об’єднуючий фактор у відносинах між двома державами та закликають до цього ж наших угорських партнерів".

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео з прийняттям присяги.

Після прийняття присяги, в якому громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною і зобов'язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто пообіцяв негайну дзеркальну відповідь на висилку Києвом угорського консула.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-10-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1634

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]