Головна » 2015 » Листопад » 6 » Корбана відпустили під домашній арешт. ВІДЕО

Корбана відпустили під домашній арешт. ВІДЕО

Печерський районний суд ухвалив щодо лідера політичної партії "УКРОП" Геннадія Корбана запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на 2 місяці. Про це йдеться у відповідній ухвалі судді Печерського районного суду міста Києва Лариси Цокол, передає УНІАН.

Рішення суду може бути оскаржено у відповідності до чинного законодавства.

"Сьогодні ми побачили приклад того, що суд, все ж таки, може виносити рішення бодай з маленькою самостійністю", - заявила адвокат Корбана Оксана Томчук.

Вона зазначила, що різниця між триманням під вартою і домашнім арештом є колосальною.

"Якщо чесно, це напевно була, можливо, найважча, в принципі, ніч за останні дуже багато років. Я вважаю, що вона була того варта", - заявила захисниця.

Як зазначила Томчук, її підзахисний повинен цілодобово залишатися вдома за визначеною адресою у Дніпропетровську. Суд зобов'язав Корбана носити засіб електронного контролю.

Водночас, відповідаючи на запитання про те, чи буде захист подавати апеляцію на сьогоднішню ухвалу, адвокат заявила: "напевно, що так".

Зазначимо, на початку нічного засідання, слідчий прокуратур наполягав, що у клопотанні прокуратури йдеться про обрання Корбану міри запобіжного заходу без визначення розміру застави, передає "Українська правда".

"Винятковий захід - тримання під вартою без визначення застави", - зазначив прокурор Василь Мальований.

Прокурор мотивував це тим, що Корбан може переховуватися від слідства, чинити тиск на свідків і вчиняти кримінальні правопорушення.

Захист Корбана клопотав про перенесення засідання через пізній час, але прокурори звинуватили адвокатів у затягуванні судового засідання, адже о 8.40 6 листопада закінчується 72-годинний термін для обрання йому міри запобіжного заходу.

Адвокати затриманого лідера "УКРОПу" також заявляли, що 17 народних депутатів Верховної Ради України готові взяти їхнього підзахисного на поруки.

Адвокат Оксана Томчук зазначила, що ці документи засвідчені печаткою апарату Верховної Ради. Вона сказала, що хоче залучити зобов'язання про взяття Корбана на поруки від таких народних депутатів, як Семен Семенченко, Борис Філатов, Тарас Батенко, Олександр Шевченко, Віталій Купрій, Валентин Дідич, Ігор Луценко, Андрій Левус, Андрій Денисенко, Єгор Соболєв, Володимир Парасюк, Олег Осуховський, Михайло Головко та від інших депутатів.

Довідка

31 жовтня в Дніпропетровську співробітники СБУ затримали бізнесмена і лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана.

ГПУ звинувачує його у привласненні, розтраті майна (ч.5 ст.191 КК) і незаконному заволодінні транспортним засобом (ч.1 ст.289 КК), а також у створенні організованої злочинної організації.

Серед нібито наявних у ГПУ доказів у справі злочинного угруповання в Дніпропетровську - підроблені печатки, акумулювання у фондах грошових коштів, викрадення людей, наявність приватного автомобіля для прослуховування, зброя.

Президент України Петро Порошенко зазначає, що розслідування у справі Корбана має проходити максимально прозоро, і заявляє, що найближчим часом країна має почути нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності.

А ось на думку екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, ніяких кримінальних злочинів за лідером "УКРОПу" немає, а "справа Корбана - це чиста політика".

2 листопада на спільній конференції генпрокурора Віктора Шокіна і голови СБУ Василя Грицака журналістам показали "фільм про незаконну діяльність" Корбана.

3 листопада Корбана мали звільнити в залі Новозаводського суду Чернігова у зв'язку із закінченням терміну затримання. Однак його вивезли з суду і відправили до Києва для проведення слідчих дій у рамках нового кримінального провадження.

4 листопада стало відомо, що нову справу проти Корбана завели через "погрози членам виборчої комісії в Дніпропетровську".


За матеріалами: Новини сьогодні
06-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1929

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]