Головна » 2023 » Липень » 8 » Коротшу за золотої рибки концентрацію уваги має людство , – дослідження

Коротшу за золотої рибки концентрацію уваги має людство , – дослідження

Людство тепер вже має коротшу за золотої рибки тривалість концентрації уваги. Про це йдеться в дослідженні Microsoft, передає видання Time.

Як зазначається, середня тривалість уваги золотої рибки, яка, як відомо, погано зосереджена, становить дев’ять секунд.

При цьому згідно з новим дослідженням Microsoft Corp., зараз люди зазвичай втрачають концентрацію через вісім секунд. Це підкреслює вплив все більш оцифрованого способу життя на мозок.

Дослідники з Канади опитали 2000 учасників і вивчили мозкову активність 112 інших за допомогою електроенцефалограм (ЕЕГ). Корпорація Microsoft виявила, що з 2000 року (або приблизно з моменту початку мобільної революції) середня тривалість концентрації уваги впала з 12 до восьми секунд.

“Важким мульти екранним користувачам важко відфільтрувати нерелевантні подразники — їх легше відволікти на кілька потоків медіа”, – йдеться у звіті.

Водночас позитивним моментом є те, що наша здатність виконувати багато завдань значно покращилася в епоху мобільних пристроїв. Корпорація Microsoft припустила, що зміни є результатом здатності мозку адаптуватися та змінюватися з часом. Також зниження концентрації уваги може бути побічним ефектом переходу до мобільного Інтернету.

Раніше, керівництво компанії OpenAI, яка є творцем чат-бота ChatGPT, наполягає на запровадженні регулювання “надрозумних” технологій штучного інтелекту. Вони стверджують, що потенційна загроза ШІ для людства вимагає заснування наглядового органу по типу МАГАТЕ.

Співзасновники OpenAI Ілля Суцкевер та Грег Брокман, а також гендиректор компанії Сем Альтман наголошують, що новий галузевий регулятор має “інспектувати системи, вимагати аудиту, тестувати їх на відповідність стандартам безпеки”.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1456

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]