Головна » 2017 » Січень » 16 » Кошти обласного бюджету - основне джерело фінансування Музею ім. Йосипа Бокшая

Кошти обласного бюджету - основне джерело фінансування Музею ім. Йосипа Бокшая

  Про це йдеться в рішенні облради «Про затвердження Статуту комунального закладу Закарпатський обласний художній музей ім. Й.Бокшая» Закарпатської обласної ради», ухваленому обласними обранцями в ході третього пленарного засіданні п’ятої сесії.

Документом визначено, що ця мистецька установа, яку часто називаються «жупний дім», де зберігаються геніальні твори з живопису, графіки і скульптури світового рівня, є неприбутковим закладом культури комунальної форми власності і підпорядкований управлінню культури Закарпатської обласної державної адміністрації. Створений він рішенням народної Ради Закарпатської України від 20 червня 1945 року. Постановою ради Міністрів УРСР №1393 від 12.12.1962 року музей переведено у філіал Закарпатського краєзнавчого музею.А в 1990 році рішенням №163 від 21.08.1990 р. Закарпатського облвиконкому музею присвоєно звання ім. Й.Бокшая.

Діяльність Музею здійснюється відповідно до Конституції України, законів України: «Про музеї та музейну справу», «Про охорону культурної спадщини», «Про охорону археологічної спадщини», «Про культуру», «Про місцеве самоврядування в Україні»; указів Президента України та постанов Кабінету Міністрів України. Та є науково-дослідним і культурно-освітнім закладом, який здійснює популяризацію художнього процесу, з метою залучення громадян до духовних скарбів, до надбань національної і світової історико-культурної спадщини, є центром зі збору, зберігання, наукового опрацювання і реставрації творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Визначені основні завдання та напрямки діяльності Музею, серед яких – науково-дослідна, науково-фондова, науково-експозиційна , науково-освітня, науково-видавнича, науково-реставраційна та науково-експертна діяльність, а також впровадження комп’ютеризації, засобів автоматизації і механізації в практику роботи Музею; проведення культурно-мистецьких заходів: театралізованих свят, конкурсів, обрядових заходів, виставок книг і творів образотворчого мистецтва тощо.

В документі вказані права та обов’язки музею і його працівників, джерела фінансування – основне, а це – кошти обласного бюджету, та додаткові, а також доходи і послуги,управління музеєм.

Ідеться і про Музейний фонд, його формування і навіть про внесення змін і доповнень до Статуту.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1981

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]