Головна » 2023 » Липень » 14 » кремль почав зачистку генералів, які втратили довіру - путін проти армії

кремль почав зачистку генералів, які втратили довіру - путін проти армії

За два дні російське командування втратило одразу двох старших офіцерів – генерал-лейтенанта Олега Цокова безповоротно, а генерал-майора Івана Попова з гучним політичним скандалом, який продовжує набирати обертів. Що стало причиною конфлікту серед російської військової еліти та які наслідки це матиме на перебігу війни в Україні.

12 липня стало відомо про відставку командувача 58 загальновійськової армії рф генерал-майора Івана Попова. Традиційно для рф рішення не було офіційно оголошено, воно зʼявилося в тематичних навколовійськових пабліках.

Відомо, що рішення про звільнення ухвалив особисто начальник Генерального штабу валерій герасимов, після особистої доповіді Попова. У своїй доповіді генерал звертав увагу на необхідність ротації та стану російських військ на передньому краї українського контрнаступу.

Згодом у мережі зʼявилося звернення Попова, на якому він пояснює ситуацію, що склалася. На його думку, керівництво побачило в ньому загрозу, тому вирішило позбутися.

"Виникла ситуація складна зі старшим начальством, коли треба було або змовчати й сказати те, що вони хотіли почути. Або назвати речі своїми іменами. Висловив це на найвищому рівні, відверто, дуже жорстко. У зв'язку з цим старші начальники відчули в мені якусь небезпеку і за один день спорядили наказ міністру оборони, видали розпорядження і мене позбулися", — йдеться у зверненні генерала.

Варто звернути увагу, що першим звернення Попова опублікував саме депутат Держдуми, генерал-лейтенант Андрій Гурулєв. В минулому Гурулєв сам командував 58 армією (2012-2016 роки). Цікаво, що слова Попова подаються, як звернення до бойових товаришів, матеріал створювався виключно для внутрішнього вжитку без подальшого поширення.

У відповідь на вчинок Гурулєва перший заступник голови ради федерації рф андрій турчак заявив, що його колега влаштував політичне шоу, оскільки звернення було зроблено для внутрішнього використання.

"Совість Івана чиста. Такими командирами батьківщина може гордитися. Армія була і залишається поза політикою", — написав він.

Зазначимо, що турчак є координатором робочої групи по так званій "сво", в ЗМІ його називають представником "групи кирієнка-ковальчука", куди також входять прем'єр-міністр михайло мішустін та співзасновник ПВК "вагнер" євген пригожин.

Нагадаємо, 58 армія веде бойові дії в окупованій рф Запорізькій області.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1465

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]