Головна » 2015 » Вересень » 1 » Кропітка праця цілий рік - виноградарство на Закарпатті. ВІДЕО

Кропітка праця цілий рік - виноградарство на Закарпатті. ВІДЕО

Нема такого краю в Україні як Закарпаття. Але ми його знищили. Всюди пустирі, всюди чортополох там, де росли мільйони кущів винограду.

За словами закарпатського виноградаря Івана Уірсти, Закарпаття — край справді унікальний, адже більше ніде немає таких виноградників. Однак за виноградом потрібно неабияк доглядати.

    "Якщо упустити бодай один момент, можна все понівечити. Кожна дія - впливова та важлива. Саме тому він доглядає за виноградником з весни до осені та з осені до весни", - пояснює він.

    "З весни до осені і з осені до весни – я все віддаю винограду. У виноградарстві нема другорядних моментів. Все важливе. Кожна операція має сенс. Це по-великому рахунку колекція. Але основні технічні сорта, з яких готується вино. Моє авторське вино – це Чорний доктор. Його вже в області підробляють. Це ж можна зробити, просто треба мати компоненти та й все. Треба виростити якісний виноград. Основа винограду – це якісно вирощений виноград. Практично з одного куща можна зібрати 5 кілограмів винограду. Але краще – 1 кілограм. Там якість в 5 разів краща. В нас поняття немає, що таке витримане марочне вино. Щоб істина стала у вині, вину треба рости в підвалі. В бочці, в тиші мінімум півтори року", - ділиться майстер секретом свого ремесла.

Готує Іван Урста і вина.

Як потрібно доглядати за виноградником та з яких сортів виходять найсмачніші вина — у сюжеті Uzh Inform.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1991

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]