Головна » 2013 » Серпень » 14 » "Лицарі" Тимошенко зберуться за круглим столом поговорити про конкретні справи

"Лицарі" Тимошенко зберуться за круглим столом поговорити про конкретні справи

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та інші члени партії "Батьківщина" 23 серпня візьмуть участь у роботі політичного етапу Національного круглого столу "Розуміння заради європейського майбутнього".

З ініціативою проведення Національного круглого столу виступила лідер партії Юлія Тимошенко, повідомляється на сайті партії в середу.

Голова політради "Батьківщини" Яценюк закликав прийняти, також, "європейський календар" та "наповнити його конкретними справами, перейшовши від слів до справи у справі європейської інтеграції".

При цьому в партії зазначили, що відкриті до діалогу і продовжують закликати президента України, уряд, Партію регіонів, опозиційні партії, громадських активістів відкинути всі ідеологічні, особисті та політичні розбіжності і об'єднатися навколо реалізації можливості підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Переконані, що загальнонаціональним пріоритетом номер один для нашої країни повинна стати цілеспрямована робота над виконанням всіх без винятку критеріїв, які висунуті Європейським союзом для підписання Угоди про асоціацію. Першим кроком має бути негайне припинення виборчого правосуддя, політичних переслідувань, звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, 27 червня екс-прем'єр Тимошенко запропонувала створити національний круглий стіл для виконання Україною необхідних критеріїв підписання з ЄС Угоди про асоціацію. "Я вважаю, що треба негайно створити нову організаційну структуру типу круглого столу або асамблеї, яка буде активно і публічно діяти відтепер і до набрання законної чинності Угоди про асоціацію, включаючи підписання та ратифікацію цього документа", - написала Тимошенко у статті " 67 робочих днів?"

Тимошенко запропонувала назвати цю структуру Національний круглий стіл (НКС) "Розуміння заради європейського майбутнього". Екс-прем'єр зазначила, що залишилося всього 67 робочих днів для виконання десяти критеріїв, запропонованих Європейським союзом і без виконання яких Угода не буде підписана. "Я говорю саме про десять критерій, бо той одинадцятий, який стосується мого звільнення, не вимагає консолідації зусиль усього суспільства і залишається на совісті Віктора Януковича", - зазначила вона

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_licari-timoshenko-zberutsya-za-kruglim-stolom-pogovoriti-pro-konkretni-spravi/511426">Gazeta.ua</a>

За матеріалами: Новини сьогодні
14-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11214

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]