Головна » 2016 » Лютий » 17 » Лікнеп про транзит Пивоварський влаштував і відкрив, що вантаж у російських фурах не завжди російський

Лікнеп про транзит Пивоварський влаштував і відкрив, що вантаж у російських фурах не завжди російський

Питання розблокування транзиту українських вантажівок по території Росії, заблокованого за невмотивованим рішенням транспортної влади Російської Федерації, має бути вирішене найближчими днями із залученням європейської сторони.

Про це у середу 17 лютого під час наради в уряді сказав міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає УНІАН.

"По всіх можливих каналах, спільно з нашими колегами з ЄС і представниками Міністерства транспорту РФ ми працюємо над тим, щоб врегулювати питання транзитних перевезень і розблокувати це питання. Це дуже важливо. Приблизно 50 тисяч українців працюють на автомобільному транспорті на транзитних перевезеннях Україна - Азія. Приблизно 4 млрд грн цей ринок. Щоб дістатися автомобілем до Азії, потрібно переїхати через територію Росії, - сказав міністр. - 50 тисяч людей. Якщо буде заблоковано питання, хтось втратить бізнес, а транзитний потенціал України дедалі зменшуватиметься".

Міністр наголосив, що зараз основне завдання міністерства – якомога швидше вирішити це питання.

"У найближчі дні розблокувати питання заблокованих автомобілів, провести роз'яснювальну роботу для населення про те, що таке транзит, і розблокувати загалом питання транзитних перевезень з нашими партнерами з ЄС", - наголосив Пивоварський.

Він також нагадав, що з 12 лютого працює оперативний штаб.

"У нас є домовленість з російською стороною про те, що із завтрашнього дня (18 лютого) з 9 ранку починає працювати режим "їду додому". Всі українські автомобілі, заблоковані в РФ, їдуть до України. З України їдуть до Росії автомобілі з російською реєстрацією, - сказав міністр. - Автомобілі, заблоковані на території Азії - а це понад 300 автомобілів, які не можуть проїхати через територію Росії через блокування всього транзиту, ці автомобілі також зможуть за цим режимом приїхати назад. Сподіваємося, що за 10 днів ми повністю вирішимо питання розблокування українських автомобілів у Росії і російських в Україні".

При цьому міністр звернувся до українських активістів із закликом розібратися в питаннях транзиту і визнати, що транзит не знає кордонів.

"Як ви знаєте, минулого тижня українські активісти почали блокування так званого російського транзиту через територію України. Важливо розуміти, що транзит не має кордонів і не має обмежень. Україна як транзитна країна заробляє гроші на тому, що транзитні товари з Європи до Азію і з Азії до Європи йдуть через Україну. І дуже часто люди плутають, думаючи, що вантаж, який їде на "російських" номерах, російського походження. Але це не так, - наголосив Пивоварський. - Більшість товарів, які застрягли на території України, не мали російського походження. Це був транзит. І обмежень тут не може бути жодних. Більше того, Україна підписала безліч угод про те, що транзит не може зупинятися, транзит повинен йти великим потоком".

Як повідомлялося, Україна і Російська Федерація домовилися тимчасово, на період з 16 лютого до 25 лютого 2016 року включно, відновити рух вантажних автотранспортних засобів по території обох країн, який було заблоковано кілька днів тому.

Ухвалене рішення дозволить більш ніж 600 українським авто, які заблоковані на території РФ або прямують в Україну з країн Азії, в період з 16 по 25 лютого включно безперешкодно повернутися до України.

Активісти, які беруть участь у блокуванні російських вантажівок по території України, погодилися пропустити їх назад у Росію.

 

 


За матеріалами: Новини сьогодні
17-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1882

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]