Головна » 2013 » Липень » 2 » Лохнеське чудовисько - не більше, ніж просто бульбашки, викликані сейсмічною активністю

Лохнеське чудовисько - не більше, ніж просто бульбашки, викликані сейсмічною активністю


Лохнеське чудовисько - не більше, ніж просто бульбашки, викликані сейсмічною активністю

Італійський геолог стверджує, що чудовисько, яке нібито багато людей спостерігали в темних водах озера Лох-Несс, є просто результатом бульбашок, викликаних геологічними силами. Доктор Луїджі Піккарді вважає, що немає ніяких стародавніх монстрів у найвідомішому озері Шотландії.

Найбільш популярні думки розділилися, чи живе в озері Лох-Несс плезіозавр або ж сучасний міф про чудовисько є результатом низки складних містифікацій.

Геолог стверджує, що ефект, що нагадує монстра, пов'язаний з бульбашками, що піднімаються з дна озера, і викликаний сейсмічною активністю вздовж розлому Глен-Мор, який проходить під ним. І, хоча, в цьому регіоні немає частих землетрусів, лінія розлому є дуже великий і дуже активною.

Доктор Піккарді вказує також на стару біографію святого Колумба, написану Адамнаном, в якій говориться, що монстр з'являвся і зникав, коли земля здригалася. Написаний в 690 н.е., цей текст описує історію про перетин святого річки Несс, коли його учень зазнав нападу монстрів і вижив, бо попросив захисту у Бога. Багато експертів відзначають, що цей опис дуже розпливчасте і згадує «невідомого звіра» з гучним ревом. В описі також немає ніяких посилань на будь попередні спостереження монстра.


Однак слід зазначити, що велика кількість повідомлень про Нессі було зафіксовано в 1930 році, що співпало з сейсмічної активності уздовж лінії Глен-Мор.

За матеріалами: Новини сьогодні
02-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11611

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]