Головна » 2023 » Липень » 4 » МАГАТЕ - ЗАЕС втратила зв’язок із головною зовнішньою лінією електропередач, тепер працює тільки одна резервна

МАГАТЕ - ЗАЕС втратила зв’язок із головною зовнішньою лінією електропередач, тепер працює тільки одна резервна

Тимчасово захоплена Запорізька АЕС у ніч на вівторок, 4 липня, втратила зв’язок зі своєю останньою головною зовнішньою лінією електропередачі. Тепер станція працює від нещодавно відновлених резервних джерел живлення.

Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ з посиланням на гендиректора агентства Рафаеля Гроссі.

За даними пресслужби, вночі о 01:21 за київським часом було відключено єдину працюючу лінію електропередач ЗАЕС на 750 кіловольтів із чотирьох, які працювали до російського вторгнення. У МАГАТЕ додали, що не відразу стало відомо, що спричинило вимкнення електрики і як довго воно триватиме.

В агентстві уточнили, що відключення лінії електропередач 750 кВ означає, що ЗАЕС працює на єдиній наявній резервній лінії електропередачі 330 кВ для подачі електроенергії за межі майданчика, необхідної, наприклад, для перекачування охолоджувальної води для станції.

Цю лінію 330 кВ було знову під'єднано до станції тільки 1 липня після пошкодження чотири місяці тому.

«Цього разу станція уникла повної втрати всієї зовнішньої енергії, що траплялося сім разів раніше під час конфлікту, але останнє вимкнення лінії електропередач знову демонструє хитку ситуацію з ядерною безпекою та безпекою на станції», — сказав Гроссі.

Напередодні в МАГАТЕ повідомляли, що Запорізьку АЕС вдалося під'єднати до єдиної доступної резервної лінії електропередач уперше за чотири місяці.

Раніше глава української розвідки Кирило Буданов повідомив, що росіяни завершили підготовку до можливого теракту на окупованій ЗАЕС. За його інформацією, біля чотирьох із шести енергоблоків розмістили техніку з вибухівкою.

22 червня 2023 року президент Володимир Зеленський також заявив про плани росії влаштувати теракт на Запорізькій АЕС.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1423

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]