Головна » 2015 » Вересень » 27 » Майже всіх учасників «Маршу миру» у Москві затримали

Майже всіх учасників «Маршу миру» у Москві затримали

У Москві поліція затримала практично всіх осіб, які вийшли на «Марш миру», повідомляє УНІАН.

Після початку руху невеликої колони учасників заходу поліція почала вибіркове затримання, в першу чергу людей, які тримали маленькі листочки з написом «Марш миру». Також поліція затримала осіб, які намагалися заступитися за активістів і вступали в діалог з поліцією. До автозаку потрапив і один з організаторів акції Олексій Домніков.

Наразі вибіркові затримання тривають. Поліція діє досить агресивно. Крім того, до місця проведення акції прибув російський ОМОН.

Перед затриманням деякі з учасників вигукували «Ганьба!», а також співали гімн України.

Як розповів один з учасників акції, він прийшов на марш, щоб висловити свій протест проти агресивної політики РФ, причому не тільки в Україні, а й в інших країнах.

«Росія веде агресивну політику проти своїх сусідів, була створена «бананова республіка Придністров'я», була війна в Грузії, потім напад на Україну, зараз – Сирія», – сказав учасник маршу Анатолій.

Ще до затримання організатор маршу Олексій Домніков повідомив, що «Марш миру» пройде у Москві та Санкт-Петербурзі без політичної символіки, оскільки «акція громадська, а не політична». За словами Домнікова, аналогічні акції проходять у Нижньому Новгороді, Єкатеринбурзі та Воронежі, у цих містах акції узгоджені з владою, в Саратові пройдуть пікети. Крім того, «Марш миру» 27 вересня проведуть в Лос-Анджелесі, США.

При цьому він наголосив, що акція в Москві не узгоджена, тому існує ризик затримань – за участь у несанкціонованому публічному заході.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
27-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11111

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]