Головна » 2020 » Вересень » 29 » Мальта вимагає повернути подарунок, піднесений британському принцу

Мальта вимагає повернути подарунок, піднесений британському принцу

Мальта вимагає повернути подарунок, піднесений британському принцу

Один з найвідоміших у світі журналістів, що розповідає про природу, британець Девід Аттенборо після показу свого нового документального фільму членам британської королівської сім’ї розщедрився і подарував 7-річному принцу Джорджу скам’янілий зуб акули.

Доісторичну реліквію вчений виявив в 1960-х роках під час сімейного відпочинку на Мальті. Тоді Мальта була британською колонією.

Зуб виявився удрукований в м’який жовтий вапняк. Він належав 16-метровому мегалодону, вимерлого виду акул. Є припущення, що знахідку близько 20 мільйонів років.

Більше 60-ти років учений зберігав його як зіницю ока. Але зворушений тим, що принц уважно дивився його фільм, вирішив піднести унікальну річ хлопчикові.

Уряд Мальти, дізнавшись про вчинок Аттенборо, обурилося. На думку міністра культури Мальти Хосе Еррери скам’янілість повинна належати державі.

— Є артефакти, важливі для мальтійського природної спадщини, але які зараз перебувають за кордоном, і їх треба повернути, — вважає міністр.

На думку Еррери, реліквія повинна зберігатися в одному їх мальтійських музеїв. І, якщо британська королівська сім’я відмовиться добровільно повертати скам’янілість, то Еррера буде вирішувати суперечку в судовому порядку.

— Ми приділяємо велику увагу пошукам історичних і художніх артефактів, — заявив міністр культури. — І я сповнений рішучості повернути нашу спадщину на рідну землю.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-09-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1345

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]