Головна » 2017 » Квітень » 17 » Мандрівка Львовом: чому варто відвідати місто

Мандрівка Львовом: чому варто відвідати місто

Львів - це столиця Західної України. Центр української культури, одне з найкрасивіших українських міст. Місто, яким можна подорожувати завжди. Достатньо лише мати карту Львова і путівник. Місцеві жителі прекрасно розуміють, окрім української, російську, польську та словацьку, а також англійську мови. Вигідно замовити собі тур до Львова ви зможете за допомогою порталу mtourism.com.ua.

Пам'ятки можна розглядати, роблячи піші прогулянки або скористатися системою трамваїв (один проїзд на трамваї - 2 гривні - це близько 10 американських центів). Вийшовши з вокзалу і пройшовши невеличкою вулицею, ви виходите на одну з найбільших вулиць Львова - вулицю Городоцьку. Відразу ж побачите величний костел св. Ельжбети. Поруч з ним знаходиться пам'ятник Герою Української історії - Степану Бандері - лідеру українських повстанців під час Другої Світової війни. Поруч починаються корпуси Львівської політехніки - одного з престижних вузів України.

Якщо далі рухатися вулицею Городоцькою, то справа вгорі побачите собор святого Юра - шедевр епохи бароко. На перетині вулиці Городоцькій і проспекту Свободи стоїть будівля оперного театру. На проспекті свободи знаходяться старовинні пам'ятки архітектури. Далі проспекту розташовується пам'ятник Т.Г. Шевченку. Якщо від пам'ятника повернути ліворуч — потрапите до Віденської кав'ярні, однієї з кращих в місті. Будівля, в якій вона розташовується - історична - раніше в ній була в'язниця.

Особливим місцем в Львові є площа Ринок. На ній безліч пам'ятників архітектури (починаючи з XVI століття), багато музеїв (найвизначніші - історичний музей, музей-аптека, кавова шахта, де можна скуштувати каву, а також її купити). На цій же площі знаходиться Ратуша з оглядовим майданчиком, звідки відкривається панорама міста. Трохи далі знаходиться шедевр архітектури - Успенська церква. Також цікавими місцями в Львові є палац Потоцьких (на вулиці Коперника), гора Високий Замок - на місці зруйнованого замку, звідси відкривається вид міста.

Одним з цікавих місць також є Личаківський цвинтар, на якому поховані відомі діячі України, а також Польщі. На цьому кладовищі кожен пам'ятник - це ручна робота і витвір мистецтва. Також у Львові є гастрономічні пам'ятки (Криївка - найзнаменитіша заклад в стилі ОУН-УПА, єврейська кнайпа, багато хороших кав'ярень і пивних).

Також в місті є недорогі хостели (середня ціна 200 - 300 гривень на добу). Є можливість замовити екскурсії. Особливо популярні екскурсії нічним Львовом і в підземному місті. У центрі міста дуже багато сувенірних магазинів з недорогими сувенірами.

Якщо приїдете до Львова - не пошкодуєте!


За матеріалами: Новини сьогодні
17-04-2017
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11561

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]