Головна » 2015 » Квітень » 8 » Марію Музичук Порошенко, Яценюк, Гройсман привітали з перемогою на ЧС з шахів

Марію Музичук Порошенко, Яценюк, Гройсман привітали з перемогою на ЧС з шахів

Керівники України привітали Марію Музичук з перемогою на чемпіонаті світу з шахів серед жінок.

"Щиро, з перемогою на чемпіонаті світу, Маріє Музичук!" - написав президент України Петро Порошенко на сторінці в Facebook.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав цю перемогу українки історичною.

"Під час складного і виснажливого турніру в Сочі Ви показали свої найкращі спортивні якості: завзятість, наполегливість, витривалість, невгасаючу волю до перемоги. Ваш переможний фінальний матч з російською шахісткою став яскравою сторінкою в книзі слави українського спорту", - цитує поздоровлення прем'єра прес-служба уряду.

Яценюк подякував Музичук за "іскрометну, гостру й безкомпромісну гру", за те, що "весь світ побачив, яким інтелектом, силою волі та видатним талантом багата Україна".

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман наголосив, що наполегливість і копітка робота Музичук принесли світове визнання їй і славу – всій Україні.

"Ваша гра була неперевершеною. Ви зачарували тисячі шанувальників по всьому світу, підкоривши серця своєю майстерністю і витонченістю стилю", - йдеться у привітанні спікера.

Нагадаємо, 5 квітня українська шахістка Музичук виграла чемпіонат світу в Сочі (РФ), обігравши у фінальному протистоянні росіянку Наталю Погоніну. У четвертій партії суперниці розійшлися нічиєю, таким чином, рахунок у фіналі став 2,5 на 1,5 очка на користь українки.

22-річна Музичук стала 15-ю чемпіонкою світу з шахів.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-04-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1897

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]