Головна » 2016 » Березень » 21 » Масові затримання українців, які працюють на підпільних тютюнових фабриках, проходять у Польщі

Масові затримання українців, які працюють на підпільних тютюнових фабриках, проходять у Польщі

Від початку 2016 року в Польщі затримали 68 громадян України, які працювали на нелегальних тютюнових фабриках. Про це 21 березня повідомило польське видання Rzeczpospolita, інформує "Польське радіо".

За даними видання, випадки вербування іноземців у тіньовий тютюновий бізнес ще кілька років тому були рідкістю. Тепер же нелегальне виготовлення цигарок розвивається швидше, ніж наркобізнес, а співробітниками кожної знайденої поліцією фабрики переважно є українці. Від початку 2016 року за таку діяльність затримали 68 громадян України, тоді як за весь минулий рік таких затриманих було 38.

Наприклад, повідомляють про 44 українців, які становили більшість працівників найбільшої в Європі незаконної тютюнової фабрики під Груйцем, викритої у 2015 році. На думку польської поліції, участь українців у польському тіньовому тютюновому бізнесі пояснюється великою кількістю громадян України, які приїжджають до Польщі на заробітки.

Крім того, поліція підозрює, що кваліфікованих працівників можуть постачати українські виробництва, які перебувають на межі банкрутства. Найчастіше українці, які працюють на нелегальних тютюнових фабриках, живуть у поганих умовах, їм не гарантована виплата зарплати. Часто псевдопрацедавці забирають у них паспорти і телефони через побоювання викриття нелегального бізнесу.

Однак, за даними видання Rzeczpospolita, зростає кількість громадян України, які працюють у Польщі легально. 2015 року в Польщі українським громадянам було видано 50 тисяч дозволів на роботу - удвічі більше, ніж 2014 року.

Раніше також повідомлялося, що українці організовують незаконні поставки бурштину в Польщу. Нещодавно було виявлено рекордну партію.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1869

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]