Головна » 2022 » Жовтень » 23 » Масово позбавляються нерухомості у Криму

Масово позбавляються нерухомості у Криму

Учасники кримських форумів відкрито пишуть, що сенсу купувати нерухомість на окупованому півострові за нинішніх умов немає.

Що відбувається з цінами на житло в Криму?

Ріелтори в окупованому Криму скаржаться, що ціни на житло на анексованому півострові впали.

Серед причин - розв'язана росією повномасштабна війна проти України, повідомляє ЗМІ.

"Так, "військова операція", у нас ціни просіли трохи по ринку: і заміський тип нерухомості, і вторинний. Ціна знижується. Почалась "військова операція" і покупці, в усякому разі з материка (ми материком називаємо все, що за Кримським мостом, бо ми на півострові перебуваємо) – покупців стало в рази менше у зв'язку з транспортною недоступністю", - каже ріелтор Наталя Андреєва.

А дехто стверджує, що вартість "квадрату" житла в анексованому Криму підвищилася через появу у продажу елітних будинків. Такий тип нерухомості, як кажуть ріелтори, зараз купують росіяни, які не можуть тепер поїхати до Європи.

"Європа закривається. І ось дуже багато є людей в росії, які тепер починають видивлятися в Крим як альтернативу", – каже ріелтор Сергій та додає, що існує "закритий" ринок для таких покупців, які не хочуть афішувати свої дані.

А от журналісти проросійського видання ForPost називають "цінопадом"  кримські ціни на нерухомість.

Голова Асоціації власників малого та середнього бізнесу України Руслан Соболь стверджує, що через війну помітно побільшало охочих продати житло в окупованому Криму й вивести звідти гроші.

Журналісти ЗМІ промоніторили популярні сайти, і якщо навесні на сайті "Авито" було близько 10 тисяч пропозицій з Криму, то восени – понад 15 тисяч таких оголошень.

На сайті "Мир квартир" навесні було 19 тисяч оголошень, а на початок жовтня їх уже – понад 28 тисяч.

А учасники севастопольських форумів відкрито пишуть, що сенсу купувати нерухомість в окупованому Криму за нинішніх умов немає.

Панічні продажі та від'їзди з Криму були, але цей період уже минув, каже голова Кримсько-татарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

Підрив Кримського мосту

Вранці 8 жовтня стало відомо про пожежу на Кримському мосту.

Пізніше в мережі з'явилася інформація, що в результаті підриву вантажівки на мосту загорілися цистерни з пальним.

Окупаційна влада Криму звинуватила у вибуху "українських вандалів", а також повідомила про обвалення двох прольотів автомобільного полотна мосту.

Крім того, за даними росЗМІ, після вибуху на Кримському мосту пошкоджено 1,3 кілометра залізничного полотна.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-10-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1381

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]