Головна » 2019 » Грудень » 10 » Меморандум для реалізації проекту «Мале Карпатське коло» підписали Закарпаття, Львівщина та Іванофранківщина

Меморандум для реалізації проекту «Мале Карпатське коло» підписали Закарпаття, Львівщина та Іванофранківщина

Закарпаття, Львівщина та Іванофранківщина підписали Меморандум для реалізації проекту «Мале Карпатське коло»

Для налагодження співпраці та спільних дій, спрямованих на покращення інфраструктурної доступності в центральній частині Українських Карпат,  у понеділок, 9 грудня, у с.Плав’я Сколівського району Львівської області в урочистій обстановці підписано Меморандум про співпрацю у рамках реалізації проекту «Мале Карпатське коло».

Уклали Меморандум: голови Закарпатської ОДА та облради – Ігор Бондаренко і Михайло Рівіс, голови Львівської ОДА та облради – Маркіян Мальський і Олександр Ганущин, голова Івано-Франківської ОДА та заступник голови облради – Денис Шмигаль і Сергій Басараб.

Сторони погодились на співпрацю у таких напрямах у рамках проєкту «Мале Карпатське Коло», як-от розробка за кошти місцевих бюджетів, пожертв соціально-орієнтованого бізнесу проєктно-кошторисної документації на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт автомобільних доріг.

Що стосується Закарпаття: реконструкція, капітальний ремонт автомобільної дороги Р-21 Долина – Хуст на ділянці «Вишків – Торунський перевал, межа Івано-Франківської та Закарпатської областей»; реконструкція, капітальний ремонт автомобільної дороги  Р-21 Долина – Хуст на Ділянці «Торунський перевал, межа Закарпатської та Івано-Франківської областей – Сойми»; реконструкція, капітальний ремонт автомобільної дороги Т-07-18 Нижні Ворота – Міжгір’я на ділянці «Сойми – Нижній Пилипець»; реконструкція, капітальний ремонт автомобільної дороги на ділянці «Нижній Пилипець – Нижній Студений»; нове будівництво автомобільної дороги «Нижній Студений – межа Закарпатської та Львівської областей»; реконструкція, капітальний ремонт автомобільної дороги Р-21 Долина – Хуст на ділянці «Долина – Вишків»; реконструкція, капітальний ремонт автомобільної дороги Р-21 Долина – Хуст на ділянці «Сойми – Хуст».

На капітальний ремонт, реконструкцію та нове будівництво доріг сторони шукатимуть джерела фінансування у державному бюджеті, в т.ч. за рахунок Державної програми розвитку регіону українських Карпат.

– Наприкінці жовтня ми зустрічались з головою Львівської обласної ради, керівником Правління Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Олександром Олександровичем і обговорювали питання розбудови автомобільного туристично-рекреаційного зв’язку під назвою «Мале Карпатське коло», – зазначив Ігор Бондаренко. – Ми зійшлися на тому, що реалізація цього проекту сприятиме вирішенню багатьох економічних проблем громад Карпатського регіону, дозволить розвивати ці території, поліпшувати добробут жителів Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Ігор Самійлович впевнений, що підписання цього важливого документу є важливим кроком до реалізації амбітного проекту. Адже туристичний кластер «Мале Карпатське коло» включатиме в собі Закарпатську область, зокрема території Міжгірського району, який розташований у серці Українських Карпат. Це одне з найбільш екологічно чистих місць України. Майже половина площі району – це природно-заповідний фонд. Міжгірщина – один з найгарніших та найпопулярніших районів Закарпаття серед туристів, для яких екологія та чистота повітря є пріоритетними.

Затверджена Урядом державна програма розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки дарує нам надію щодо якнайшвидшої реалізації цього проекту. Наразі у Закарпатській ОДА створено робочу групу, яка займається цим питанням.

– Лише спільними зусиллями можна розбудувати Карпатський регіон і я особисто, як голова Закарпатської обласної державної адміністрації, буду всіляко сприяти цьому, – резюмував очільник краю.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-12-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1366

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]