Головна » 2013 » Серпень » 31 » Меркель розкритикувала РФ та Китай за їх позицію щодо Сирії

Меркель розкритикувала РФ та Китай за їх позицію щодо Сирії

Німецький канцлер А. Меркель виступила з різкою критикою Росії та Китаю, які відхилили пропозицію Ради Безпеки ООН щодо військової операції у Сирії, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Канцлер заявила, що за використання хімічної зброї, яка забрала життя сотень людей, уряд Сирії має понести відповідальність. Незважаючи на таку позицію. А.Меркель сказала, що німецькі війська не братимуть участі в операції, поки вона не буде санкціонована ООН, НАТО чи ЄС.

Зазначимо, що 30 серпня на нараді п'яти постійних членів Ради безпеки ООН щодо сирійського конфлікту, РФ та Китай не підтримали позицію США, Великобританії та Франції про військове втручання проти президента Башара Асада.

Президент США Барак Обама, який звинуватив ООН у неспроможності вирішити "сирійське питання", сказав, що може самостійно завдати ракетних ударів по країні. Крім того, у ЗМІ з'явилася інформація, що американські війська розпочнуть бойові дії проти Сирії у найближчі години.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав західні сили провести великомасштабну військову акцію, а не просто завдати ударів з кораблів.

Нагадаємо, криза у Сирії поглибилася після того як 21 серпня під Дамаском було застосовано хімічну зброю, внаслідок чого загинули 1429 осіб, у тому числі 426 дітей.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11331

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]