Головна » 2015 » Серпень » 24 » Міліціонерів Шаранича Стойка звинувачує, що це вони першими відкрили вогонь у Мукачево. ВІДЕО

Міліціонерів Шаранича Стойка звинувачує, що це вони першими відкрили вогонь у Мукачево. ВІДЕО

11 липня співробітники МВС України на чолі з начальником закарпатського обласного главку Сергієм Шараничем першими почали стрілянину по бійцям 1-го запасного батальйону ДУК "Правий сектор", коли ті прибули до мукачівського спорткомплексу "Антарес" на перемовини з народним депутатом Михайлом Ланьом. Про це заявив командир даного батальйону Роман Стойка, інтерв'ю з котрим з'явилося 23 серпня 2015 року на "Hromadske.TV".

"За розповідями хлопців, в нас почали стріляти, перші нас спровокували на стрілянину. Хлопці вже захищалися. За їхніми розповідями, як тільки я зайшов усередину, з усіх боків під'їхали працівники правоохоронних органів, вже працював снайпер і подіставали зброю люди "Блюка" (за твердженням Стойка, під таким кримінальним прізвиськом на Закарпатті знають нардепа Ланьо - ред.). Тобто, стратегічно, люди вже вели бойові дії. В них вже стріляли", - пригадує Стойка.

При цьому він заперечує, що загиблому тоді охороннику Ланьо смерть заподіяли саме його люди.

Події 11 липня, на його думку, були "операцією повністю спланованою".

"Зібрати близько 200 чоловік, включно із спецназ, важкі кулемети і БРДМ - це неможливо у нашій області. То операція готувалася тиждень", - впевнений Стойко.

За словами комбата, оперцією керував ососбисто Шаранич.

Потім, на виїзді з міста Шаранич телефоном надиктував Стойці умову скласти зброю (батько комбата уточнює, що мова йшла про 40 секунд часу). ДУКівців відмовилися. Того дня у них було двоє вбитих та п'ятеро поранених.

З рештою загону Стойка, згідно цього інтерв'ю, переховувався у горах, після чого у нього з'явилася можливість повернутися до участі в бойових діях з російсько-терористичними військами.

На початку серпня батько Стойки - військовий пенсіонер, колишній співробітник Управління СБ України у Закарпатській області - означив мукачівські вуличні бої 11 липня як особисту помсту Шаранича його синові. За словами Стойка Старшого, під час роботи в ужгородському карному розшуку його син отримав свідчення причетності Шаранича до організації незаконної торгівлі зброєю й порушив кримінальну справу на одно з його підлеглих і, водночас, начебто співучасників. Через відмову Стойка Молодшого припинити розслідування, Шаранич домігся звільнення майбутнього комбата з міліції й пообіцяв помститися.

Нагадаємо, що версію про втручання так званою "третьої сили" у конфлікт "Правого сектору" з охороною Ланьо в телеефірі озвучив член переговорної групи з врегулювання конфлікту у Мукачево, народний депутат Віктор Балога.

Оппоненти "Правого сектору", водночас, називають Балогу зацікавленою стороною. Сам він не заперечує, що допомагав батальйонові Стойка фінансово.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11000

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]