Головна » 2016 » Квітень » 30 » Мінфін: тільки 9% переселенців мають право на виплати

Мінфін: тільки 9% переселенців мають право на виплати

Відповідаючи на питання про верифікацію, яку проводить Мінсополітики, глава департаменту фінансів соціальних програм Мінфіну Андрій Рязанцев зазначив, що кількість ВПЛ в реєстрі, який вони отримали кілька днів тому, майже не відрізняється від раніше анонсованого Мінсоцполітики.

Про це Рязанцев заявив в інтерв'ю ZN.UA.

"Ми не бачимо де ці скорочені люди. Кількість внутрішньо переміщених осіб в реєстрі, який ми отримали пару днів назад, майже не відрізняється від анонсованого Мінсоцем раніше. Більш як півтора мільйона. До того ж, якщо слідувати заявленій логіці нинішнього віце-прем'єра і насправді всім людям, які зареєструвалися як ВПЛ, але реально проживають на окупованих територіях, не платити ті ж пенсії, то ми зробили б велике відкриття. Кількість внутрішньо переміщених осіб виявилося б мізерно малою, а суми державних виплат за цією статтею були б мізерними", - заявив він.

За словами Рязанцева, з 40 тисяч переселенців, яких відомство перевірило на предмет перетину лінії розмежування, 25 тисяч ніколи не потрапляли на підконтрольну територію.

"Ще частина мають подвійні перетини в одну або іншу сторону, два в'їзди або два виїзди. Що абсурдно, тому що не можна постійно виїжджати або в'їжджати. А також досить тих, хто постійно порушує 60-денний коридор. В результаті з 40 тисяч тільки 3 911 людей, які реально можуть отримувати виплати як ВПО. А це всього 9% від перевірених. Якщо ж екстраполювати цю цифру на загальну кількість переселенців, то отримуємо не більше 150 тисяч реальних ВПО. За логікою Розенка. І це без накладки на ці цифри баз по нерухомості, депозитів і обліку тих, хто роками живе на контрольованій території і за визначенням не є переселенцем", - заявив Рязанцнев.

За його словами, в короткій перспективі всі пенсіонери-переселенці пройдуть реальну фізичну верифікацію через Ощадбанк.

"Мертві душі" відпадуть самі собою, живі приїдуть. Ще залишиться якийсь маленький відсоток людей, які фізично не можуть виїхати з окупованих територій. І тут державі доведеться дати чітку відповідь, що з ними робити. Як, втім, і з усіма іншими пенсіонерами, які проживають на непідконтрольних територіях, виплати пенсій яким помилково прив'язали до статусу ВПО. Одними гаслами тут вже не обійдешся", - зазначив Рязанцев.

Нагадаємо, за словами Рязанцева, виходячи з перших результатів верифікації соціальних виплат, яку в березні почало Міністерство фінансів, близько 60 млрд грн бюджету можуть йти на незаконні соцвиплати.

Відзначимо, раніше міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що колишній міністр Павло Розенко справедливо критикував проект верифікації соціальних платежів ВПЛ, який проводив Мінфін під керівництвом Наталі Яресько.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11030

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]