Головна » 2023 » Травень » 21 » Міноборони - українські воїни взяли Бахмут у напівоточення

Міноборони - українські воїни взяли Бахмут у напівоточення

Супротивник не зміг оточити місто-фортецю, зазначила заступниця міністра оборони.

Українські воїни взяли місто Бахмут Донецької області в напів-оточення, що дає їм можливість знищувати російських загарбників.

Супротивник змушений оборонятися у тій частині міста, яку він контролює, написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр у своєму каналі в Telegram. "Ворогу не вдалось оточити Бахмут, і вони втратили частину панівних висот довкола міста", - зазначила чиновниця.

За її словами, просування українських воїнів у передмісті по флангах, яке і зараз триває, дуже сильно ускладнює росіянам перебування у Бахмуті. Маляр додала, що у місті захисники України контролюють промислові та інфраструктурні об’єкти й приватний сектор у районі "Літак".

"Наші війська взяли місто у напів-оточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому ворогу, у тій частині міста, яку він контролює, доводиться оборонятись", - підкреслила вона.

Ситуація на Бахмутському напрямку

На початку травня з'явилася інформація, що українські воїни пішли вперед на Бахмутському напрямку. 19 травня Ганна Маляр розповіла, у передмісті Бахмута наші захисники просунулися приблизно на 20 квадратних кілометрів.

20 травня ватажок російської приватної військової компанії "вагнер", так званий "кухар" диктатора володимира путіна - євген пригожин - видав черговий фейк - ніби то його найманці "повністю тримають під контролем" місто-фортецю. Цікаво, що навіть лідер росіян вже привітав загарбників з цим "досягненням".

Пізніше речник Східного угруповання військ армії України Сергій Череватий сказав, що наші воїни продовжують утримувати свої позиції у південно-західній частині Бахмута.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1466

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]