Головна » 2013 » Березень » 19 » Місячний пил переміщується по його поверхні

Місячний пил переміщується по його поверхні

   Місячний пил переміщується по його поверхні

Вчені НАСА встановили, що електрично заряджені частинки місячного пилу поруч з затіненими кратерами можуть відриватися від поверхні і "перестрибувати" через затінені області, по суті, переміщаючись між сонячними областями.

За словами вчених, ці частки не переміщаються на великі відстані, але залишаються локально-замкненими, виконуючи коливання в певній області розміром від 1 до 10 метрів.

Як вважає вчений НАСА Вільям Фаррелл, цей ефект повинен бути особливо помітним у сутінках і на світанку в районах Місяця, які стають частково освітленими в ці періоди часу - це гори і кратери, що відкидають довгі тіні на поверхні Місяця.

Пил є показником незвичайного поверхневого електричного поля. Затінені області є негативно зарядженими у порівнянні з сонячними регіонами. Це створює локальний комплекс, великі електричні поля з окремими позитивно і негативно зарядженими областями, званими диполя.

Частинки пилу виконують свої коливальні рухи під впливом цього диполя. Такий поверхневий процес, що відбувається на Місяці, також може мати місце і на поверхні малих тіл, як астероїди. Це може бути основним процесом, що відбувається в безповітряних скелястих тілах.

На перший погляд Місяць не має видимої активності і здається мертвою, принаймні, за земними стандартами. Однак, оскільки вона практично не має атмосфери, Місяць піддається впливу сонячного вітру, який називається плазмою. Його швидкість досягає близько мільйона кілометрів на годину.

Впливу сонячних променів і сонячного вітру створюють метушню невидимих ​​хвилювань на поверхні Місяця. Вдень на освітленій стороні сонячне світло вибиває негативно заряджені електрони з поверхні, надаючи їм позитивний заряд. Вночі або в тіні електрони із сонячного вітру надають частинкам грунту негативний заряд.

За матеріалами: Новини сьогодні
19-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11431

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]