Головна » 2013 » Квітень » 12 » Міжнародні експерти в Ужгороді обговорюють розвиток сіл

Міжнародні експерти в Ужгороді обговорюють розвиток сіл

Вчора, 11 квітня, в Ужгороді відбувся Міжрегіональний круглий стіл щодо координації у сфері розвитку сільських територій органів влади сусідніх регіонів України, Румунії, Словаччини та Угорщини. Захід відбувся за участі заступника керівника краю Михайла Поповича, директора Канадського бюро міжнародної освітиКарен Далкі, представників та експертів Проекту PRISMв Україні.

На засіданні обговорили питання координації та узгодження регіональних політик у сфері розвитку сільських територій. Закарпатською областю запропоновано сусіднім регіонам створити Міжрегіональний форум органів влади з питань розвитку сільських територій. Тож, рішенням конференції затверджено Положення про Форум та Статут Секретаріату Форуму, що відкриє нові можливості для розвитку як закарпатського села, так і сільських територій наших сусідів, – повідомляє прес-центр ОДА.  

Уже сьогодні, 12 квітня, розпочав роботу міжнародний Форум присвячений розвитку сільських територій Закарпаття, у якому взяли участь, окрім учасників вчорашнього круглого столу, заступник директора Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Олена Альшанова, представники регіональних органів влади сусідніх регіонів України, Румунії, Словаччини, Угорщини, РДА, наукових, громадських та благодійних організацій, сільського бізнесу, банківських установ, сільські та селищні голови Закарпаття.

Під час Форуму учасники розглянуть Регіональну програму з розвитку сільських територій у Закарпатській області до 2020 року.

Сформований проект Регіональної програми буде подано на розгляд та схвалення голови облдержадміністрації, а потім на затвердження сесії  обласної ради.



За матеріалами: Новини сьогодні
12-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11231

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]