Головна » 2018 » Листопад » 13 » Москаль відправив блокувальників дороги "Довге-Iршава" до Балоги - бунт на Закарпатті

Москаль відправив блокувальників дороги "Довге-Iршава" до Балоги - бунт на Закарпатті

Зранку у вівторок, 13 листопада, бiля повороту в село Iмстичево, люди перекрили дорогу. Вони вимагали вiдновити ремонт дороги "Довге-Iршава".

Напередоднi мешканцi Iршавщини перекривали дорогу в Бiлках. Тодi голова Iршавської РДА Олександр Горiн пообiцяв, що дорогу вiдремонтують. Та вiз i нині там.

Як зазначає мiсцевий активiст Михайло Ловга, цього разу чиновник не приїхав до протестувальникiв. Натомiсть, його заступники переконали людей, що до кiнця листопада дорогу таки почнуть ремонтувати.

У свою чергу, очiльник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль прокоментував бунт мешканцiв Іршавчини:

– За останнi два роки дорогу «Iршава – Довге» ремонтували стiльки, скiльки не ремонтували жодну iншу дорогу в Iршавському районi, – заявляє Геннадiй Москаль. – Бiльша частина дорожнього покриття вперше за останнi 25 рокiв вiдновлена суцiльним асфальтом. На сьогоднi залишилося кiлька невiдремонтованих дiлянок, на якi облдержадмiнiстрацiя виготовила необхiдну проектно-кошторисну документацiю, зробила експертизу, оголосила й провела тендери. Пiдряд на ремонт розбитої дiлянки дороги в районi с.Iмстичево виграла компанiя «Алькор», згiдно з умовами договору, ремонт має бути завершений до кiнця грудня 2019 року. Крiм цiєї дороги компанiя виграла тендери ще на 15-ти iнших дорогах областi, i примусити її в першу чергу ремонтувати дорогу «Iршава – Довге» облдержадмiнiстрацiя не має повноважень. Тому звертаємося до активiстiв, котрi перекрили сьогоднi дорогу, домовлятися безпосередньо з компанiєю-переможцем тендеру про першочерговий ремонт дороги.

Згадав очільник Закарпатської ОДА і про представника Іршавщини у парламенті:

- [...] дорога, яку вперше з часу здобуття Україною незалежностi вiдновлюють силами облдержадмiнiстрацiї, знаходиться на мажоритарному окрузi нардепа Вiктора Балоги. Цей панок «працює» тут уже другу каденцiю, однак не пролобiював видiлення жодної копiйки на вiдновлення iнфраструктури Iршавщини. Замiсть того, щоб ремонтувати дороги, Балога дає вказiвки своїм помiчникам органiзовувати акцiї протесту з перекриттям автомобiльного руху. Тому закликаю мiтингувальникiв не обмежуватися блокуванням дороги «Iршава – Довге», а пiти до Віктора Балоги в Мукачево, органiзувати акцiю протесту бiля його будинку й спитати, що саме цей депутат, за якого мешканцi Іршавщини вiддали голоси, зробив для ремонту дорiг на своєму окрузi.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-11-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1613

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]