Головна » 2019 » Березень » 7 » Можливість скасування вихідного 8 березня прокоментував Розенко

Можливість скасування вихідного 8 березня прокоментував Розенко

Розенко прокоментував можливість скасування вихідного 8 березня

Прес-служба Кабміну

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що питання скасування або перенесення свят, в тому числі, Міжнародного жіночого дня 8 березня, вирішиться суспільством в еволюційному порядку.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, коментуючи можливість скасування вихідного 8 березня.

"Я думаю, що питання про скасування і перенесення свят - це точно не те, на чому ми повинні ламати списи і довго дискутувати. Ставлення людей до подібних дат саме по собі змінюється з розвитком країни. Це абсолютно еволюційний процес. Ми повинні дати можливість спокійно рухатися в рамках цього процесу, і суспільство саме визначиться, як бути далі", - зазначив Розенко.

Крім того, Розенко вважає предметом суспільної дискусії ініціативи Українського інституту національної пам'яті щодо введення альтернативних дат для святкування, таких як День матері (друга неділя травня) або День сім'ї (середина вересня).

"Рано чи пізно, я думаю, ми до цього прийдемо. Але ще раз підкреслюю, що ми зробили дійсно дуже серйозний крок в рамках декомунізації...", - додав віце-прем'єр.

Нагадаємо, Український інститут національної пам'яті ініціює зміни в державному календарі свят з тим, щоб перенести вихідний з Дня Перемоги 9 травня на 8 травня - День пам'яті і примирення, а також скасувати вихідний день 8 березня.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1519

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]