Головна » 2022 » Серпень » 26 » Можливу евакуацію готують у Запоріжжі на випадок вибуху АЕС

Можливу евакуацію готують у Запоріжжі на випадок вибуху АЕС

Запоріжжя аес

У Запоріжжі місцева влада почала обговорювати план дій на випадок вибуху на Запорізькій атомній електростанції. Сьогодні в обласній адміністрації відбулася нарада щодо підготовки можливої ​​евакуації, повідомляє прес-служба Запорізької ОВА.

Так, обласна влада обговорила порядок дій, якщо доведеться терміново сповіщати населення та організовувати точки збору для евакуації людей.

За словами голови ОВ Олександра Старуха, влада вже відпрацювала систему термінового оповіщення населення за допомогою всіх доступних інформресурсів. Також розроблено плани евакуації цивільних, зокрема з окупованих територій.

“Ми повинні чітко розуміти свої можливості. Оскільки у разі реальної небезпеки від дій російських загарбників вже не буде часу міркувати, необхідно буде чітко дотримуватись попередньо затвердженого плану дій. Усі і все повинні працювати як єдиний механізм”, – заявив губернатор.

Нагадаємо, сьогодні ЗАЕС зупинилася вперше в історії. Це сталося через систематичні обстріли, які зруйнували лінії зв’язку між АЕС та загальною енергосистемою країни.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-08-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1961

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]