Головна » 2018 » Травень » 18 » «Мукачівська влада не може проводити плебісцит чи громадські слухання по міні-ГЕС - Москаль

«Мукачівська влада не може проводити плебісцит чи громадські слухання по міні-ГЕС - Москаль

Москаль: «Мукачівська влада не може проводити плебісцит чи громадські слухання по міні-ГЕС, а річка Латориця не є власністю Мукачівської ратуші»

– Мукачівська міська влада й далі намагається протиснути будівництво каскаду міні-ГЕС на Латориці, причому робить це всупереч і громаді, і здоровому глузду, і законодавству, – наголошує Геннадій Москаль.

– Остання ініціатива мерії про плебісцит по міні-ГЕС – знову повна профанація й некомпетентність.

По-перше, не може мерія ініціювати плебісцит – «Закон про референдум» скасований, новий не прийнятий, проведення плебісциту не передбачено «Законом про місцеве самоврядування в Україні», а сам плебісцит – це всенародне голосування з питань державної приналежності певної території чи політичної долі держави.

По-друге, мер Мукачева знову поширює відверті дурниці, кажучи про розгляд пропозицій по міні-ГЕС, які надійшли за період громадських слухань із 22 березня до 30 квітня. Вкотре пояснюю «юному даруванню», що ніяких громадських слухань у Мукачеві не було й не могло бути, бо порядок проведення громадських слухань розписаний у законодавстві України. Так, 13 грудня 2017 року Кабінет міністрів України своєю постановою № 989 затвердив Порядок проведення громадських слухань у процесі впливу на довкілля. Де чітко сказано, що організатор громадських слухань визначається уповноваженим центральним або регіональним органом один раз на рік на конкурсні основі, і що цей організатор має бути незалежним, об’єктивним, неупередженим і не мати потенційного конфлікту інтересів тощо. Тому говорити, що в Мукачеві відбулися громадські слухання по міні-ГЕС – значить дурити народ і знову демонструвати свою «неошколованість».

По-третє, нагадую пану меру, що річка Латориця хоч і тече через Мукачево, але не належить мукачівській владі. На це вказує стаття 13 Конституції України: «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу». Тому вирішувати питання будівництва каскаду міні-ГЕС на Латориці й наражати на ризик підтоплення все місто мерія не може.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-05-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1579

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]