Головна » 2016 » Серпень » 8 » На Банковій мітингує Савченко. Хоче довірити переговори про полонених дружинам Порошенка і Медведчука

На Банковій мітингує Савченко. Хоче довірити переговори про полонених дружинам Порошенка і Медведчука

  Нардеп Надія Савченко сьогодні 8 серпня разом з кількома десятками людей проводить біля будівлі Адміністрації президента пікет, вимагаючи прогресу у звільненні українців з полону. Разом із Савченко на акцію прийшли її сестра Віра і мама, пише LB.ua.

Учасники пікету тримають плакати з фотографіями полонених і написами "Живі, але забуті в полоні".

Будівлю охороняє близько 20 правоохоронців, сутичок між ними і протестувальниками немає.

Виступаючи перед присутніми, Савченко заявила, що процес звільнення полонених необхідно прискорювати, оскільки зараз він займає кілька місяців. "Президент повинен був вже давно виробити реальний механізм обміну людей... Це треба спрощувати, і це можна спрощувати, і не треба піаритися, не треба говорити, що це важко - це неважко", - сказала депутат.

"Я пропонувала їхати прямо туди (на Донбас – ред.) на перемовини. Я говорила, що якщо хочуть, нехай дадуть мені якусь команду, не хочуть – я поїду сама", – заявила Савченко, передає телеканал "24".

Конкретної відповіді на таку пропозицію, за словами Савченко, вона так і не отримала.

"Моя сестра пропонувала іншу схему: щоб перша леді (Марина Порошенка - ред.) і Оксана Марченко (дружина Віктора Медведчука - ред.), як жінки (якщо чоловіки не можуть домовитися), вели оцей проект про перемовини. Так само на це не відреагували, сказали, що президент – єдиний перемовник", – зазначила Савченко.

Савченко також стверджує, що продовжує голодування, щоб домогтися звільнення українських громадян, які перебувають в полоні у бойовиків на окупованій частині Донбасу і в Російській Федерації, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я продовжую голодовку", - заявила Савченко.

Вона підкреслила, що сподівалася після оголошення голодування на те, що на проблему звільнення полонених зверне увагу керівництво країни, проте цього не сталося.

"Я вважаю, що на мітинг повинні були прийти і народні депутати, в тому числі перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, і президент України", - сказала Савченко.

Нагадаємо, 2 серпня Савченко виступила на прес-конференції, на якій зробила низку заяв щодо необхідності "перезавантаження" конституційного ладу, реформування виборчої системи, роботи судів й інституту президентства, а також оголосила про початок голодування на знак протесту проти бездіяльності у звільненні полонених.

У Мережі повна версія виступу Надії у є вигляді тексту, а також на відео.

Після проведення заходу політичний експерт Тарас Березовець заявив про діяльність Савченко нібито в інтересах Кремля та необхідність притягнення її до кримінальної відповідальності. "Я переконаний, що патріотично налаштовані депутати направлять подання до ГПУ або СБУ з вимогою порушення кримінальної справи проти Савченко. Те, що вона сьогодні наговорила, підпадає під низку статей Кримінального кодексу", - повідомив він.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1778

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]