Головна » 2017 » Січень » 2 » На честь Бандери у Києві відбудеться смолоскипна хода. Її охоронятимуть 700 силовиків

На честь Бандери у Києві відбудеться смолоскипна хода. Її охоронятимуть 700 силовиків

700 правоохоронців, з яких 250 військовослужбовці Національної гвардії охоронятимуть масові заходи у Києві з нагоди 108-ї річниці від дня народження Степана Бандери. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"1 січня 2017 року з нагоди 108-ї річниці від дня народження Степана Бандери проходитимуть заходи з масовою участю громадян. Слідкувати за дотриманням громадського порядку буде достатня кількість правоохоронців структурних підрозділів столичного главку. Посилені наряди поліції нестимуть службу у центрі столиці, зупинках громадського транспорту та у метрополітен"”, - йдеться у повідомленні.

В поліції закликають учасників масових заходів, мешканців та гостей столиці не порушувати закон, дотримуватись встановлених правил поведінки.

Як повідомлялося раніше, святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від дня народження одного із чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху Степана Бандери заплановані в різних містах України.

У Києві масові заходи розпочнуться о 18.00 біля пам”ятника Тарасу Шевченку, де розпочнеться піша хода по бульвару Шевченка і Хрещатиком до Майдану Незалежності.

Головні ж урочистості відбуваються сьогодні в селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області, де народився відомий український політичний діяч.

Довідка. Степан Бандера

Степан Андрійович Бандера народився 1 січня 1909 року. Був лідером українських націоналістів, головою революційної Організації українських націоналістів (ОУН(б)).

У 1929 він вступив в ОУН, з 1931 був членом Крайової Екзекутиви ОУН на Західно-українських землях (ЗУЗ), а з червня 1932 - заступником Крайового Провідника і референт пропаганди. З 1940 обіймав керівні посади в ОУН.

У червні 1941 року українські націоналісти на чолі із Бандерою увійшли до Львова разом з німецькими військами. 30 червня 1941 року Бандера був заарештований нацистським урядом за спроби проголошення його прихильниками на чолі з Ярославом Стецьком відновлення незалежної Української держави у Львові (всупереч фашистським планам колонізації України).

Після закінчення Другої світової війни Бандера жив у Західній Німеччині, звідки продовжував керувати УПА.

Убитий у 1959 році в Мюнхені, як встановив німецький Федеральний конституційний суд у Карлсруе – за завданням КДБ, Богданом Сташинським, який пізніше втік до Західного Берліна.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1909

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]