Головна » 2016 » Квітень » 29 » На честь дивізії "Галичина" у Львові пройшов традиційний парад вишиванок. ВІДЕО

На честь дивізії "Галичина" у Львові пройшов традиційний парад вишиванок. ВІДЕО

  28 квітня у Львові відбувся традиційний щорічний парад вишиванок під гаслом "Марш величі духу", присвячений 73-й річниці дивізії СС "Галичина" (1-а Українська дивізія УНА). Як передає УНІАН, участь в акції взяли понад 200 активістів громадських організацій, переважно молодь, які були одягнені у вишиванки, а дехто - у камуфляжну форму.

Захід проходив без партійної символіки. Попри те, що акція була анонсована як мовчазна хода, розпочалася вона з покладання квітів до пам’ятника Степанові Бандері й скандування "Дивізія "Галичина" – герої України!", "Наша земля – наші герої!", після чого учасники з кількаметровим транспарантом з написом "Не згасне полум’я слави", розгорнутим на чолі колони, пройшли центром міста до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Попри анонсовані заяви про можливі провокації, акція відбулася без порушень громадського порядку.

14-а гренадерська дивізія Ваффен СС "Галичина" - підрозділ у складі німецьких військ, що існував у 1943-1945 роках і був укомплектований з українців. З 19 квітня 1945 року підрозділ отримав нову назву — 1-а українська дивізія української армії, або I УД УНА. 


За матеріалами: Новини сьогодні
29-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11034

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]