Головна » 2018 » Жовтень » 12 » На Клімкіна московський патріархат образився і назвав його "агентом Кремля"

На Клімкіна московський патріархат образився і назвав його "агентом Кремля"

 Московський патріархат образився на Клімкіна і назвав його "агентом Кремля"

Представники Української православної церкви Московського патріархату вважають, що слова міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про те, що московському патріархатові немає місця в Україні, свідчать про його причетність до "московської агентури".

Про це 12 жовтня повідомляє прес-служба УПМ МП.

"Вдаючись до недолугих роздумів щодо церковно-історичних подій сивої давнини, міністр дозволяє собі цілу низку звинувачень на адресу конфесії, яка об’єднує українців", - заявляють в УПЦ.

У відомстві московського патріархату вважають, що Клімкін публічно закликав до репресивних заходів щодо УПЦ.

Представники церкви зауважують, що заява Клімкіна з’явилась в той час, коли президент України Петро Порошенко назвав "московською агентурою" кожного, хто закликає відбирати храми УПЦ, що, відповідає ідеї очільника МЗС - позбавити можливості на існування церкви МП в Україні.

"Допис на тему, далеку від прямих обов’язків міністра, посіяв сумнів у тому, насправді агентом якої держави є Міністр закордонних справ України пан Клімкін", - пишуть у прес-службі.

Також в УПЦ МП стверджують, що такі заклики містять ознаки розпалення міжконфесійної ворожнечі та дискримінації за релігійними переконаннями.

11 жовтня Клімкін в блозі "Української правди" написав, що Московському патріархатові взагалі нічого робити в Україні, бо це канонічна територія Вселенського патріархату, а УПЦ МП з історичної точки зору заснована на порушенні канону і є результатом узурпації.

Також він написав, що церква України завжди була канонічною територією Вселенського Патріархату, але всі питання відпадуть після надання томосу.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церкві.

Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-10-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1687

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]