Головна » 2021 » Жовтень » 30 » На кордонах з трьома країнами, серед них і Україна у Польщі погодили будівництво "стіни"

На кордонах з трьома країнами, серед них і Україна у Польщі погодили будівництво "стіни"

Нижня палата польського парламенту під час голосування у п’ятницю проголосувала за спецзакон щодо будівництва добре обладнаного загородження на зовнішньому кордоні Польщі з ЄС (лінія кордону з Білоруссю, Росією та Україною).

Депутати Сейму відкинули більшість поправок Сенату РП, який голосував за будівництво загородження у минулу середу, 27 жовтня.

Зокрема, Сейм не підтримав поправки Верхньої палати польського парламенту щодо періодичних звітів у парламенті ходу спорудження загородження, застосування щодо цієї інвестиції обов’язкових тендерних процедур чи участі парламентарів у групі з реалізації інвестиції в якості спостерігачів.

Як відомо, спецзаконом передбачається будівництво сучасного високого загородження, обладнаного системами відеомоніторингу і фіксації руху вартістю понад 1,6 млрд злотих (більше 400 млн дол.). Реалізація проєкту відбуватиметься поза тендерними процедурами у прискореному режимі.

Як повідомив глава МВС Польщі Маріуш Камінський, кошти на будівництво загородження вже зарезервовано у бюджеті країни. У рамках реалізації інвестиції Польща вивчає світовий досвід будівництва загороджень, зокрема США та Греції. За його словами, очікується, що спорудження “стіни” завершиться у першому півріччі наступного року.

Як повідомлялося, Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який, станом на сьогодні, діятиме до кінця листопада. Варшава також розгорнула на кордоні з РБ загородження з колючого дроту. Утім, польські прикордонники неодноразово фіксували, як нелегальні мігранти нищать загородження, інколи за пасивної підтримки білоруських служб.

Щодня польсько-білоруський кордон намагається перетнути кількасот нелегальних мігрантів з Близького Сходу та країн Африки. Варшава звинувачує Мінськ у свідомому створенні міграційного тиску на спільному кордоні в рамах гібридних дій проти Польщі та ЄС.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-10-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1608

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]