Головна » 2015 » Листопад » 3 » На наявність мін на Донбасі потрібно перевірити 37 тис. кв. км

На наявність мін на Донбасі потрібно перевірити 37 тис. кв. км

Площа території в районі проведення АТО, яку потрібно перевірити на наявність вибухонебезпечних предметів орієнтовно становить 21 тисячу квадратних км на підконтрольній українським військам території та близько 16 тисяч квадратних км - на тимчасово окупованій території. Про це сьогодні, 3 листопада, повідомила речниця Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк.

"Українські військовослужбовці в зоні АТО продовжують очищення територій від мінно-вибухових пристроїв, залишених окупантами. Загалом за останній тиждень було знешкоджено 296 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку проведення антитерористичної операції військові сапери виявили та знешкодили в зоні АТО більш як 22 тис. вибухонебезпечних предметів. Очищено 585 кілометрів доріг та 17 кілометрів залізничних колій, розміновано 58 об’єктів", - сказала також вона.

За словами Гаврилюк, групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил продовжують надавати допомогу мешканцям Донбасу, наразі військові започаткували пілотний проект щодо доставки вугілля жителям "прифронтових" населених пунктів. Минулого тижня військовослужбовці організували супровід вантажних машин з 15 тоннами вугілля до Луганського, що поблизу лінії розмежування.

Також, як додала речниця МО, офіцери цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України разом з благодійниками здійснили доставку будматеріалів до селищ Луганське й Зайцеве, що на Донеччині. Завдяки цій підтримці, будуть відновлені місцеві школи, які були пошкоджені в результаті обстрілів бойовиків.

Раніше повідомлялося, що у зоні АТО почали маркувати заміновані ділянки.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
03-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1953

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]