Головна » 2023 » Липень » 5 » На підтримку членства України в НАТО у Болгарії ухвалили декларацію

На підтримку членства України в НАТО у Болгарії ухвалили декларацію

Комітет парламенту Болгарії з питань зовнішньої політики схвалив проєкт декларації на підтримку членства України в НАТО.

Відповідний документ оприлюднено на сайті болгарського парламенту.

«Найбільш прямим і бажаним шляхом до відновлення миру в Україні, Чорноморському регіоні та Європі є повний і негайний добровільний вихід російської федерації від міжнародно визнаних кордонів держав», — йдеться у документі.

Парламент Болгарії також вимагає припинити ядерний шантаж, а також усі дії російської федерації, які різко суперечать Статуту ООН і є найсерйознішим ударом по миру та процвітанню в Європі.

Декларація також підтримує формулу миру Президента України Володимира Зеленського, метою якої є міцний і справедливий мир.

«Для того, щоб гарантувати здатність України захищатися від агресора на своїй території, Народні збори (Парламент Болгарії — ред.) наполягають на тому, щоб інституції Болгарії продовжували надавати їй політичну, фінансову, гуманітарну, військову, військово-технічну підтримку до повного відновлення її суверенітету в межах міжнародно визнаних кордонів», — також йдеться в документі.

Парламентарі Болгарії підтверджують свою повну підтримку політики «відкритих дверей» НАТО незалежно від зовнішніх факторів, й очікують, що уряд Болгарії, в тому числі на майбутньому саміті Альянсу, «висловить позицію на підтримку членства України в НАТО після відновлення миру на своїй території».

У тексті також зазначено, що парламент підтримує початок процесу планування та ухвалення конкретних параметрів і часових рамок для членства України в Альянсі та розширення стратегічних відносин.

Схвалення документа відбулося за кілька днів до майбутнього саміту НАТО у столиці Литви Вільнюсі, де, як очікується, обговорюватиметься питання членства України після закінчення війни, яку росія розпочала більше року тому.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1418

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]