Головна » 2024 » Лютий » 12 » На порятунок Авдіївки Сирський кинув елітну бригаду, це ризик великих втрат і кровопролиття, - Forbes

На порятунок Авдіївки Сирський кинув елітну бригаду, це ризик великих втрат і кровопролиття, - Forbes

Україна укріплює Авдіївку на фоні спроб росії захопити місто. На порятунок міста відправили одну з найкращих бригад української армії - 3-тю десантно-штурмову бригаду. Американські аналітики припускають, що це рішення ухвалено уже після звільнення Валерія Залужного.

На порятунок Авдіївки Україна відправила одну з найкращих бригад своєї армії - 3-тю десантно-штурмову бригаду. Про це повідомляє Forbes.

Україна перекидає в Авдіївку елітну бригаду: які прогнози

"Це єдина українська сухопутна бойова бригада, про яку ми точно знаємо, що станом на минулий тиждень вона перебувала в резерві на сході України", - пише видання.

Американський журнал зазначає, що 3-тя десантно-штурмова бригада провела одну з останніх переможних битв в українському наступі 2023 року і звільнила місто Андріївка, за 25 миль на північ від Авдіївки.

"Ця перемога дала можливість бригаді відпочити, перекваліфікуватися, набрати нових солдатів і, якщо чутки правдиві, переоснаститися бойовими машинами М-2 американського виробництва", - йдеться у статті.

Водночас, як пише Forbes, те, що українці укріплять Авдіївку, не було заздалегідь вирішеним питанням. Очевидно, вирішивши залишитися і боротися, українські війська беруть на себе величезний ризик.

Наразі російські окупанти після чотирьох місяців боїв прорвали оборону Авдіївки і наблизилися впритул до головної дороги, якою український гарнізон, зосереджений на 110-й механізованій бригаді, отримує постачання в місто.

"На той момент у [командувача угруповання "Таврія" Олександра] Тарнавського було два варіанти. Відвести вцілілі частини 110-ї бригади з відкритої східної частини міста і закріпити українську лінію в центрі Авдіївки або відразу за містом, на заході. Або - посилити 110-ту бригаду і спробувати відтіснити набагато більші російські сили від ліній постачання гарнізону", - пише видання.

Битва за Авдіївку може спричинити великі втрати

Forbes припускає, що Україна вирішила боротися за Авдіївку після призначення Олександра Сирського на посаду Головнокомандувача ЗСУ. "Залужний має репутацію - заслужену чи ні - прихильника мобільної оборони з метою мінімізації українських втрат. Сирський, навпаки, має репутацію - знову ж таки, заслужену чи ні - за те, що погоджується на великі втрати у впертих, статичних боях. Не виключено, що, просуваючи Сирського, Зеленський сигналізував про свій намір боротися за Авдіївку. Нехай навіть дорогою ціною", - зазначає видання.

Основним завданням свіжих українських сил в Авдіївці буде зменшити тиск на головну асфальтовану дорогу зі сходу на захід до центру Авдіївки, вулицю Грушевського. "Що буде далі в Авдіївці, можна тільки здогадуватися. Якщо 3-я штурмова бригада дійсно перекинута до самого міста, то варто очікувати контратаки на позиції росіян в районі вулиці Грушевського. – пише видання. – Однак коли не залишиться боєприпасів, не матиме значення, чи буде в Авдіївці одна українська бригада, чи дві. І рішення українського командування про укріплення міста, в кращому випадку, буде спірним. У гіршому випадку це може призвести до кровопролиття для українських військ, які намагатимуться втекти на захід з міста, яке вони більше не можуть захищати".


За матеріалами: Новини сьогодні
12-02-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1483

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]