Головна » 2015 » Липень » 1 » На прихованих доходах в деклараціях на субсидію закарпатці вже попалися, а з 1 липня вводять ще одну. Документ

На прихованих доходах в деклараціях на субсидію закарпатці вже попалися, а з 1 липня вводять ще одну. Документ

Із 1 липня змінюється порядок нарахування пільг на житлово-комунальні послуги. Тепер це право прив’язали до рівня доходів сімей, тому закарпатці повинні звернутися до органів соцзахисту та довести, що в перерахунку на одного члена сім’ї, сума отриманих коштів в місяць не перевищує 1710 гривень.

Заступник начальника управління соціального захисту населення Закарпатської ОДА, начальник відділу соціального страхування, компенсаційних виплат, персоніфікованого обліку та надання пільг Лілія Січка розповіла 7dniv.info, що для оформлення пільги треба буде заповнити декларацію про доходи. Вона схожа на ту, що подається під час оформлення субсидії, але трохи простіша. Потрібно вказати надходження з таких джерел як: пенсія, заробітна плата, грошове забезпечення, стипендія, соціальна допомога і доходи від підприємницької діяльності.

«Пільги надаються за заявочним принципом, тобто ті громадяни, які мають на неї право, можуть і відмовитися. Пільга впливає на розмір субсидії, тобто при розрахунку субсидії відмінусовується розмір пільги. На сьогодні бази даних про заробітки, які були заявлені при оформленні субсидії та пільги не звіряються, тому що пільговик дає довідку про доходи за 6 місяців 2015 року, а при оформленні субсидії за весь 2014 рік. В подальшому, можливо, коли накопичиться така база, буде перевірка», – наголошує посадовець.

Лілія Січка звертає увагу, що органи соцзахисту в районах Закарпатської області перепризначають субсидії тим громадянам, які вже одержали їх в опалювальний період 2014 – 2015 року.  Субсидії змінюють без звернення цих громадян.

Управління соціального захисту населення Закарпатської ОДА отримує інформацію в державної фіскальної служби і починає з’ясовуватися, що в минулі періоди задекларовані доходи громадян не співпадають з тими, що були заявлені органам соцзахисту. Ці дані будуть опрацьовуватися і прийматися міри до тих закарпатців, які приховали свої доходи.

«Звісно, якщо ці відмінності лише в копійках, які людина не вказала, то це не вважається порушенням. Після отримання даних фіскальної служби, ми просто перераховуємо розмір субсидії. Але, якщо людина приховала, що працювала за сумісництвом, то це порушення. І за новим порядком субсидія буде повертатися в подвійному розмірі», – повідомляє Лілія Січка.

Проте повернуть такі суми не всі, адже ті субсидії, що були видані в 2014 році, відшкодовуватимуться ще в однократному розмірі.
Подібній звірці будуть підлягати і ті доходи, що будуть подані на нарахування пільг на житлово-комунальні послуги. Проте це буде дещо пізніше, коли фіскали опрацюють квартальну звітність.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
01-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11083

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]