Головна » 2020 » Березень » 2 » На протест проти прем'єра у Чехії вийшли тисячі людей

На протест проти прем'єра у Чехії вийшли тисячі людей

У столиці Чехії Празі напередодні тисячі людей вийшли на акцію протесту з вимогою відставки Андрія Бабіша з поста прем'єр-міністра і в знак підтримки демократичних інститутів країни. Як повідомляє DW, організувало акцію громадський рух Мільйон миттєвостей для демократії.

У 2019 члени руху поставили Бабіша перед вибором: відставка до 31 грудня або відхід від керівництва своєї бізнес-імперією. Так як Бабіш у відставку не пішов, рух оголосив про те, що багатомасштабні акції протесту будуть проходити на регулярній основі.

Лідер Мільйона миттєвостей для демократії Мікулаш Мінарж заявив про практику зловживання владою і нападок на демократичні інститути з боку Бабіша.

"Якщо так буде продовжуватися, ми опинимося там же, де зараз знаходяться Угорщина і Польща", — заявив він.

Обурення критиків Бабіша викликало і призначення уповноваженого з прав людини 81-річного Станіслава Кречека, якого звинувачують в дискримінаційних заявах щодо народності ромів.

Раніше прем'єра Бабіша і його сина Андрія підозрювали в махінаціях з коштами ЄС, — обидва фігурували в справі "Гніздо лелеки".

У 2008 році сім'я Бабіша викупила старовинний особняк, який вирішили переобладнати в бізнес-центр "Гніздо лелеки", витративши на його реконструкцію 350 млн крон. Частина цих грошей (50 млн) склав грант ЄС на підтримку малого бізнесу.

Після початку кримінального переслідування прем'єра Чехії охопили масові акції протесту з вимогами відставки Бабіша.

Бабіш відкинув всі звинувачення на свою адресу і відмовився йти з посади.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-03-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1387

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]