Головна » 2014 » Березень » 5 » На усіх головних сепаратистів відкрили кримінальні справи

На усіх головних сепаратистів відкрили кримінальні справи

Глава Генпрокуратури Олег Махніцький повідомив, що стосовно низки політиків відкрито кримінальні провадження за злочини проти держави і посягання на територіальну цілісність.

Всім порушникам закону винесені підозри, зазначив Махніцький.

Йдеться, зокрема, про Сергія Аксьонова, призначеного парламентом Криму прем'єром автономії, спікера парламенту Криму Володимира Константинова, самопроголошеного "народного губернатора", лідера "Народного ополчення" Павла Губарева і екс-командувача ВМС України Дениса Березовського.

"Відносно цих осіб порушено провадження за злочини проти держави, посягання на територіальну цілісність та інші злочини проти держави", - заявив Олег Махніцький.

За його словами, крім кримінальних проваджень, подані адміністративні позови.

Як наслідок - вже у двох випадках призупинено дію незаконних рішень органів місцевого самоврядування Криму та Луганської міської ради.

"Будь-які дії, які будуть здійснювати фігуранти цих проваждень - фактично злочинці - не будуть мати жодних правових наслідків, адже не несуть ніякого правового навантаження. Зокрема йдеться і про "референдум", який не може бути проведений через те, що відповідне рішення органу місцевого самоврядування є нелегітимним", - попередив Махніцький.



За матеріалами: Новини сьогодні
05-03-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11115

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]