Головна » 2016 » Березень » 10 » На Всеукраїнській школі з митного права закарпатські митники прочитали лекції

На Всеукраїнській школі з митного права закарпатські митники прочитали лекції

Закарпаття один і єдиний із регіонів України, який одразу межує із чотирма країнами – Угорщина, Словаччина, Румунія, Польща. Тому митне право та митні взаємовідносини з іншими країнами, зокрема країнами Європейського союзу, тут, в найзахіднішій області України та географічному центрі Європи, є надзвичайно актуальними. Про це йшлося і під час Першої Всеукраїнської школи з митного права, яка відбулась на базі Ужгородського національного університету.

Організували захід Закарпатський осередок ліги студентів та юридичний факультет УжНУ за сприяння Закарпатської митниці ДФС.

Прочитали лекції студентам авторитетні спікери – Ярослав Лазур (декан юридичного факультету), Роберт Горват (народний депутат України) Лілія Дорофеєва (керівник юридичної служби Закарпатської митниці ДФС, доцент юридичного факультету УжНУ), Микола Ясевич (заступник начальника юридичного відділу Закарпатської митниці ДФС), Вікторія Гелле (заступник начальника управління – начальник відділу провадження у справах про порушення митних правил управління боротьби з митними правопорушеннями Закарпатської митниці ДФС), Роман Олійник (викладач кафедри цивільного права УжНУ, адвокат), Олександр Сливка (аспірант УжНУ), Марта Волощук (залужений економіст України, генерал-лейтенант податкової служби), Ростислав Пазина (голова Асоціації правників у Закарпатській області).

Вивчали митну справу студенти всіх курсів юридичного факультету, молоді правники, а також чимало гостей з інших регіонів України.

За словами Павла Величка, керівника напрямку «Конференції і семінари» Закарпатського осередку Ліги студентів АПУ, найважливішою метою події є комунікація студентів-правників з різних регіонів України: оскільки згодом усі працюватимемо в одній сфері, обмін досвідом та знаннями не завадить.

– Враховуючи, що ми знаходимося на кордоні із Європейським союзом, то європейські стандарти митного контролю будуть важливі і цікаві молоді, тим більше, що тут зібралися представники з усієї України, – висловила свою думку Лілія Дорофеєва, щодо актуальності проведення Всеукраїнської школи з митного права.

Народний депутат України Роберт Горват подякував студентам за хорошу ініціативу та висловив сподівання, що кожен із присутніх почерпне від митної школи щось глибше і розумітиме, що відбувається в державі.

Ростислав Пазина наголосив, що саме від молодого покоління, яке буде керувати державою, розвивати її, залежить те, як ми будемо жити. За його словами, у нашій державі потрібно змінити підхід регулювання економіки в цілому, адже від правових норм залежить розвиток суспільства, розвиток держави.

Думки, які прозвучали під час заходу, виявилися напрочуд цікавими та пізнавальними, як і висвітлені питання з митного права, митних правопорушень та процесів пов'язаних з євроінтеграцією.

Голова Закарпатського осередку Ліги студентів Асоціації правників України, студент ІІІ курсу юридичного факультету Віталій Дячук висловив сподівання, що наступного року Всеукраїнська школа з митного права буде організована вдруге.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1916

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]