Головна » 2012 » Вересень » 22 » На Закарпатті створять "здорове бізнес-середовище"

На Закарпатті створять "здорове бізнес-середовище"


Сьогодні, 21 вересня, в Ужгороді відбулася перша робоча зустріч партнерів проекту «Створення здорового бізнес-середовища через розвиток інвестиційних можливостей». Партнерами проекту є Торгово-промислова палата м. Тренчин Словацької Республіки та Закарпатське агентство з інвестицій, інновацій та розвитку.

У ній взяли участь: зі словацького боку - Ян Вацлав, керівник Торгово-промислової палати м. Тренчин, Мартін Плшко, представник Торгово-промислової палати Словацької Республіки та Олександр Шкурла, перший секретар Генерального консульства СР в Ужгороді, з українського боку – керівник інвестиційних проектів Закарпатського інвестиційного агентства Матвій Кадар та менеджер цього ж агентства Михайло Нагоркін.

Вітаючи учасників зустрічі, за дорученням голови облради Івана Балоги, керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович коротко інформував про проекти співпраці між територіальними громадами Закарпаття та Словаччини, хід їх реалізацій у рамках партнерства і сусідства. «Вони допомагають нашим громадам обмінюватись досвідом і впроваджувати реально європейські стандарти в життя та зближувати громади, зміцнювати їх дружбу.

До проекту «Створення здорового бізнес середовища через розвиток інвестиційних можливостей» ми йшли досить довго, до втілення надуманого. Але врешті є результат. Він покликаний здійснювати передавання сучасного підходу в пропонуванні своєї продукції у Європі, підвищувати ділову активність підприємців і сприяти приросту інвестицій у наш край, а звідси – пожвавлення економіки в цілому».

На завершення Михайло Попович побажав учасникам проекту плідної праці та нових, якісних змін і досягнення такого рівня бізнесу та добробуту громадян, який мають країни ЄС.

Виступаючі представники сторін інформували про програму SlovakAid та презентували мету і цілі проекту.

«Йдеться про передачу знань на предмет того, як українські підприємства зі своїми товарами можуть вийти на євроринок. Цьому їх навчатимуть експерти, фахівці, які орієнтуються на законодавчих нормах Євросоюзу та України. Семінари, виставки допоможуть виявити проблеми, які перешкоджають підприємцям у роботі, знайти шляхи їх вирішення та пізнати можливості один одного. – наголосив Ян Вацлав.

Протягом наступних 18 місяців проведуть тренінги для представників українських компаній та експертів щодо правил торгівлі з ЄС. Особливу увагу нададуть питанням преференційного доступу до єдиного ринку ЄС. У рамках проекту забезпечать участь українських підприємців у тематичних виставках на території Словаччини та інших країн ЄС. Такі самі заходи проведуть для представників словацького бізнесу, які зацікавлені у торгівлі з Україною. Під час проекту підготують матеріали про умови виходу на іноземний ринок.

А тим часом вивчатимуться потреби сторін, а вже з наступного року розпочнеться практична реалізація заходів у рамках проекту та обмін візитами, - повідомили у прес-службі облради.

За матеріалами: Новини сьогодні
22-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11501

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]