Головна » 2013 » Квітень » 19 » На Закарпатті відкрили новий сектор митного посту «Виноградів»

На Закарпатті відкрили новий сектор митного посту «Виноградів»

75 підприємств Хустщини митне оформлення здійснюватимуть на новому терміналі.

Наступної середи, 24 квітня, у Хуст запрацює новостворений підрозділ Чопської митниці Міндоходів України – сектор митного оформлення митного поста «Виноградів».

Відтак, 75 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності Хустщини зможуть швидко та комфортно скористатися послугами сучасного вантажного терміналу,  територія якого у понад один гектар дозволяє одночасно розмістити до 50 великогабаритних транспортних засобів.

Вчора, 18 квітня, начальник Чопської митниці Олександр Похилько разом з керівником Хустського райдержадміністрації Дмитром Маді та представником «Терміналу-2004» Олександром Сосулою відвідали новостворений сектор та проінспектували його підготовку до роботи.  Залишилося підключити телефонний зв'язок, забезпечити інспекторів оргтехнікою та підвести телекомунікаційний канал зв’язку. Це надасть можливість підприємствам надавати документи в електронному вигляді  та значно скорочувати час митного оформлення товарів.

Олександр Сосула попросив посприяти районну владу щодо розташування на терміналі представників державних служб: санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного та екологічного контролю. Нагадаємо, що з кінця 2011 року попередній документальний контроль та повноваження суміжних служб у пунктах пропуску здійснюють митники. Однак, керівники зазначених служб не поспішають переміщувати своїх підлеглих із кордону у сервізні зони внутрішніх підрозділів для виконання своїх функцій.

У Хустському регіоні наразі працюють 9 підприємств, які оформляються в режимі експорту, зокрема, деревообробної, хімічної та харчової промисловості. Тож тепер фірми з виготовлення пиломатеріалів, ТОВ «Шаянські мінеральні води», «Закарпатський цеолітовий завод», «Хустська фабрика фетрових головних уборів», завод з видобутку щебеню оформлятимуться на десятки кілометрів ближче від переїздів до м.Виноградів. Також  чопські інспектори проводитимуть митне оформлення вантажів в режимі імпорту. Серед потужних імпортерів, акредитованих у цьому регіоні - це  ПАТ «Хустський кар’єр” (запчастини, навантажувачі), ТОВ «Колор  Стар» (апретуючі хімічні засоби), ТзОВ «ТІМ LTD» (поверхнево-активні засоби), ДП «Албіон Гроуп» (частини басейнів), ФО-П Довжанин (цитрусові) та ПП «Автомех» (автонавантажувачі, екскаватори).

Як розповів також присутній начальник м/п «Виноградів» Валерій Бровді, з початку 2013 року працівники підрозділу оформили майже три тисячі митних декларацій та перерахували до бюджету 10,3 млн.грн.

Керівник району Дмитро Маді зазначив, що відкриття цього сектору зробить Хустщину привабливішою в очах інвесторів і сприятиме розвитку економіки. А митний генерал запевнив, що інспектори докладуть усіх зусиль, щоб суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності працювалося комфортніше, – повідомили у прес-службі Чопської митниці. 



За матеріалами: Новини сьогодні
19-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11305

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]