Головна » 2017 » Жовтень » 31 » На зимувальних ямах в області встановлено заборону на лов риби

На зимувальних ямах в області встановлено заборону на лов риби

Правилами любительського та спортивного рибальства,  промислового рибальства встановлено заборону на лов риби на зимувальних ямах.

Зимувальна яма – місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер у зимовий період. В цей час риба стає менш активною і збирається на зимівлю.

У річках зимувальні ями знаходяться у найбільш глибоких місцях і з уповільненою течією. В інших водоймищах вони, як правило, розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

В зимовий період, внаслідок покриття водойм льодом, що затримує доступ кисню, можливі явища задухи та загибелі риби. Щоб не допустити цього, Закарпатський рибоохоронний патруль звертається до всіх користувачів водних угідь, товариств мисливців і рибалок, громадських активістів з проханням, вести спостереження за станом зимівлі риб, своєчасно проводити аерацію води та повідомляти управління про виявлення загрози.

На водоймах Закарпаття встановлено строк заборони на промисловий, любительський і спортивний вилов риби з 1 листопада 2017 року і до 10 березня 2018 року. Перелік заборонених місць для вилову риби (зимувальних ям) затверджено  наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Закарпатській області № 88 від 27.10.2017.

Закликаємо всіх рибалок-любителів дотримуватись правил лову риби в зимовий період в дозволених місцях: дозволяється лов риби зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування не більше п'яти на рибалку. Добова норма вилову риби становить 3 кг. У разі здійснення лову риби на зимувальних ямах порушники будуть притягуватись до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства.

Закарпатський рибоохоронний патруль  звертається до всіх громадян, у разі виявлення фактів порушення правил рибальства у водоймах Закарпатської області повідомляти про це за номером управління      (098) 585 61 64.

Управління Державного агентства рибного господарства у Закарпатській області

 


За матеріалами: Новини сьогодні
31-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1860

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]