Головна » 2012 » Вересень » 4 » Найбільше воювати за Україну готові на Заході і прихильники "Свободи", найменше – на Півдні і прихильники КПУ

Найбільше воювати за Україну готові на Заході і прихильники "Свободи", найменше – на Півдні і прихильники КПУ

За останні два роки рівень готовності захищати свою країну зі зброєю в руках зменшився з 43 до 33%, а неготовності – навпаки зріс (з 38 до 54%). Про це свідчать результати останнього дослідження Соціологічної групи «Рейтинг».

При цьому спостерігається чітка залежність: чим більше людина відчуває себе патріотом, тим проявляє вищу готовність відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках.

Це може говорити про те, що зростання відчуття патріотизму містить значну емоційну і, можливо, ситуативну складову.

Найбільше готові відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках на Заході, найбільше таких серед прихильників "Свободи". Найменше готові відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках – на Півдні та серед прихильників КПУ.

Майже половина чоловіків та кожна п’ята жінка готові захищати свою країну зі зброєю в руках.

Крім цього, мінімальну гордість викликає військова потужність держави – лише 1%.

Довідка

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше як 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше як 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3%, для значень близьких до 5% - не більше як 1%. Терміни проведення дослідження: 8 – 18 серпня 2012 р. Розподіл областей: Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька. Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська. Північ: м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська. Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Миколаївська, м. Севастополь. Схід: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська. Донбас: Донецька, Луганська.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12223

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]