Головна » 2016 » Травень » 6 » Найгарячіше - на Маріупольському напрямку. ВІДЕО

Найгарячіше - на Маріупольському напрямку. ВІДЕО

  Один український військовослужбовець дістав поранень у зоні проведення АТО на Донбасі за минулу добу, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув, але один наш воїн був поранений", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Крім того, він розповів, що на Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші. Були зафіксовані провокації біля Новоолександрівки із застосуванням гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку супротивник, як і раніше, продовжує обстрілювати позиції української армії в районі Авдіївки, використовуючи гранатомети і стрілецьку зброю.

Найбільш "гарячим" був Маріупольський напрямок. Було зафіксовано найбільшу кількість обстрілу. Супротивник застосував 120-мм міномети по позиціях сил АТО в Новотроїцькому, також бойовики продовжують обстріл Мар’їнки, тут також була зафіксована робота снайпера.

Зазначимо, упродовж минулої доби ситуація в зоні проведення АТО ускладнилась, проросійські бандформування 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. Так, із настанням темної пори доби на Маріупольському напрямку бойовики неодноразово відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО в районі Новотроїцького із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також стрілецької зброї та гранатометів.

На Донбасі знищено двох російських військовослужбовців, ще п’ятьох поранено - розвідка

На Донбасі знищено двох російських військовослужбовців, ще п’ятьох поранено.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, зафіксовано чергові втрати військовослужбовців 1-го армійського корпусу збройних сил Росії (Донецьк).

"Загинуло двоє та поранено двоє військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка), які здійснювали обстріли сил АТО з передмістя Горлівки. Поранено троє військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), які намагались атакувати передові позиції сил АТО у районі промзони населеного пункту Авдіївка", - йдеться в повідомленні.

Російські окупаційні війська готуються активізувати діяльність диверсантів на Маріупольському напрямку

Російські окупаційні війська готуються активізувати диверсійно-розвідувальну діяльність у "сірій зоні" на Маріупольському напрямку. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, підтверджено перекидання підрозділу 45-ї окремої бригади спеціального призначення (Кубінка) Повітрянодесантних військ ЗС РФ з району н.п. Новоазовськ до району н.п. Комінтернове. "У зв’язку з чим очікується активізація диверсійно-розвідувальної діяльності російських окупаційних військ у т.зв. "сірій зоні" на Маріупольському напрямку", - підкреслили в розвідці.

Зазначається, що підрозділи 45-ї окремої бригади спеціального призначення (колишній 45-й окремий полк СпП) брали безпосередню участь в окупації Автономної Республіки Крим та з 2014 року регулярно проводять диверсійно-розвідувальні операції на тимчасово окупованих територіях сходу України. Командир бригади – полковник ЗС РФ Вадим Паньков, додали в ГУР.

Раніше українська розвідка зафіксувала чергові факти поставки військової техніки, боєприпасів і пально-мастильних матеріалів з території РФ до Луганська, Ізвариного та Ровеньків.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1859

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]