Головна » 2015 » Жовтень » 19 » Найстаріші дуби України, яким понад 1 тисяча років, ростуть на території Ужанського природного парку

Найстаріші дуби України, яким понад 1 тисяча років, ростуть на території Ужанського природного парку

Це мальовниче місце на Закарпатті відвідало цього року шість тисяч туристів.

Ужанський національний природний парк упродовж року вже відвідало 6 тис. туристів. Про це у відповіді на запит УНН повідомив директор НПП "Ужанський" Віктор Биркович.

“Станом на жовтень кількість туристів — 6 тис. осіб. Кількість туристів упродовж 2014 року — 7 тис. осіб”, — повідомив В.Биркович.

За повідомленням В.Бирковича, надходження від туристичної діяльності до Ужанського НПП за 2014 рік склали 24 437 грн, тоді як за поточний період цього року — 33 024 грн.

“У зв’язку з набуттям великої популярності велотуризму, на території парку планується створити велосипедні маршрути”, — зауважив В.Биркович.

В.Биркович також повідомив, що Ужанський національний природний парк входить до складу транскордонного біосферного резервату “Східні Карпати”, учасниками якого є також парки двох європейських країн — Бещадський НПП (Польща) та НП “Полоніни” (Словаччина).

“З досвіду цих парків Ужанський НПП планує перейняти розвиток екоосвітньої діяльності та методи створення екотуристичних маршрутів та екологічних стежок”, — розповів В.Биркович.

Зазначимо, що Ужанський НПП розташований в межах Українських Карпат на північному заході Закарпатської області. На території НПП ростуть найстаріші дуби України, яким понад 1 тис. років. Також визначним є місце, де сходяться кордони трьох держав — Польщі, Словаччини та України — гора Кременець.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
19-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11025

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]