Головна » 2016 » Грудень » 6 » Найстаршу волонтерку Закарпаття відзначив Геннадій Москаль

Найстаршу волонтерку Закарпаття відзначив Геннадій Москаль

Почесну відзнаку обласної державної адміністрації "За заслуги перед Закарпаттям" від керівника краю Геннадія Москаля отримала  Катерина Омельчак.

Нагороду жінка одержала за вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, надання допомоги військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні антитерористичної операції на сході держави та з нагоди Міжнародного дня волонтера.

Пані Катерина – найстарша волонтерка Закарпаття, адже вона понад два десятиліття опікується військовою частиною в Ужгороді. 90-річна жінка навідує молодих воїнів, підтримує їх щирими словами, а під час найбільших релігійних свят доповнює стіл військовослужбовців різними смаколиками. З початком війни в країні Катерина Омельчак активно долучилася до волонтерської діяльності. Вона щомісяця виділяє більшу частину своєї невеликої пенсії на допомогу захисникам держави, надзвичайно вболіває за військових у зоні АТО. Жінка надсилає на фронт листівки, в яких підтримує чоловіків у дусі патріотизму та козацтва. Ті бійці, яких в Україні знають, як легендарну 128-му гірсько-піхотну бригаду, що пройшла Іловайський та Дебальцівський котли, називають Катерину Омельчак своїм янголом-охоронцем.

- Зараз тривожний час. Але ми не повинні опускати голову, не маємо журитися. Ми маємо йти по цій тернистій дорозі і підтримувати нашу молоду генерацію, наших захисників, які обороняють Україну, - сказала волонтерка, дякуючи за нагороду.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1884

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]