Головна » 2024 » Червень » 1 » Наступним прем'єром Великої Британії Сунак не стане: його партії прогнозують поразку

Наступним прем'єром Великої Британії Сунак не стане: його партії прогнозують поразку

Лейбористська партія Великої Британії може отримати майже 500 місць у Палаті громад за підсумками дострокових виборів 4 липня, тоді як консерватори, які нині перебувають при владі, втратять майже всі мандати. Про це свідчить дослідження аналітичного центру Electoral Calculus, опубліковане таблоїдом Daily Mail.

Опитування охопило понад 10 тисяч людей і враховує виборчу систему Британії, в якій усіх 650 депутатів обирають за одномандатними мажоритарними округами – тому загальнонаціональні опитування неточно відображають розподіл місць у парламенті.

Згідно з аналізом, Лейбористська партія може отримати від 476 до 493 місць, що забезпечує їй комфортну переважну більшість у 300 голосів у Палаті громад. Ця перемога буде навіть більшою, ніж у Тоні Блера у 1997 році – коли лейбористи мали 419 мандатів – і стане рекордною за британську історію.

Натомість консерватори, які нині мають більшість у 345 мандатів, ризикують опуститись до 66-72 місць, що може стати найгіршою поразкою партії на виборах в її історії.

Нагадаємо, що британський парламент припинив роботу 30 травня перед достроковими загальними виборами, які заплановані на 4 липня.

The Guardian повідомляло, що 9 липня парламент збереться вже в новому складі для обрання спікера і приведення до присяги депутатів. Церемонію відкриття парламенту заплановано на 17 липня.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-06-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1538

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]