Головна » 2023 » Липень » 14 » Небезпечні для України поправки до оборонного бюджету Палата представників США відхилила

Небезпечні для України поправки до оборонного бюджету Палата представників США відхилила

У Палаті представників США відхилили кілька поправок до оборонного бюджету на 2024 рік, які могли негативно вплинути на допомогу Україні.

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що члени Палати представників багато годин розглядали поправки до проєкту закону «Про асигнування на потреби національної оборони на 2024 р.» (NDAA).

"Раді повідомити що всі негативні поправки які стосувались України, розглянуто і відхилено", – розповіла Маркарова.

Серед таких:

  •     #105 М.Т.Грін – про видалення з закону положення про виділення 300 млн. дол. США на допомогу Україні (за – 89; проти – 341);
  •     #1206  М.Гейтца – про заборону безпекової допомоги Україні (за – 70; проти – 358);
  •     #104 М.Т.Грін – про видалення з закону положення про створення центру передового досвіду в Україні (за – 95; проти – 332);
  •     #472  (Р.Девідсон, М.Клауд) про вимогу до президента США у координації з міністром оборони та державним секретарем подати до Конгресу звіт, який містить стратегію участі США в [війні в] Україні (за – 129; проти – 301);
  •     #1219 ( Е.Оглез) про видалення розділу 1224 законопроекту стосовно подовження повноважень ленд-лізу для України (за – 71; проти – 360);
  •     #1558 (М.Т.Грін, М.Гейтц та Т.Массі) про заборону на продаж чи передачу до України касетних боєприпасів чи технологій, що стосуються касетних боєприпасів (за – 147; проти – 276).

Маркарова додала, що попереду ще голосування проєкту в цілому, голосування Сенатського NDAA, конференція палат та повторне голосування.

«На цьому етапі дуже дякуємо всім, хто проголосував проти і закликав інших не підтримувати зменшення допомоги Україні», – зазначила пані посол.

Нагадаємо, 7 липня президент США Джо Байден схвалив передачу Україні касетних боєприпасів. Перед цим Штати якраз обіцяли включити до нового пакету військової допомоги Україні «сюрприз» для російських загарбників.

Українська армія вже отримала касетні боєприпаси від США. Це підтвердив напередодні, 13 липня, командувач оперативно-стратегічного угрупування «Таврія» Олександр Тарнавський.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1481

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]