Головна » 2015 » Березень » 9 » "Невидиму" тканину для військових Швейцарія продала Росії

"Невидиму" тканину для військових Швейцарія продала Росії

Попри конфлікт на Донбасі, влада Швейцарії дала згоду на поставку у Росію високотехнологічної тканини, що використовується у військових цілях. Як заявив у неділю, 8 березня, офіційний представник швейцарського Федерального департаменту економіки (Seco), експорт матеріалу дозволений, адже угоду на його поставку уклали ще до 27 серпня 2014 року, тобто до того, коли Швейцарія підтримала санкції ЄС проти Росії, передає "Німецька хвиля".

Йдеться про контракт на постачання тканини, що захищає від розпізнання за допомогою радарів та детекторів інфрачервоного випромінювання, яку можна використати для виготовлення маскувальних сіток чи спеціальної уніформи.

Водночас прес-секретар Seco заявив, що замовником виступив російський підприємець, бізнес якого має цивільний характер. Надати інформацію про постачальників від відмовився.

За даними швейцарських ЗМІ, обсяг угоди становить рекордний 91 мільйон швейцарських франків (близько 85 мільйонів євро). Поставка відбулася у два етапи: 16 жовтня та 12 грудня 2014 року.

Як вирішили міністри закордонних справ ЄС на неформальній зустрічі, що відбулася 6 березня у Ризі (Латвія), подальше розширення санкцій проти РФ залежатиме від стану дотримання російською стороною хиткого перемир'я у зоні бойових дій на сході України.

"...Якщо ситуація буде деградувати, якщо будуть очевидні грубі порушення припинення вогню, тоді Європейський Союз повністю готовий передбачити додаткові заходи з ухваленням нових санкцій, якщо це виявиться необхідним", - висловив спільну позицію своїх колег голова латиського МЗС Едгарс Рінкевічс.

Учасники наради високо оцінили зусилля України з відведення важкого артилерійського озброєння від лінії фронту ("лінії розмежування") й суттєве припинення вогню з обох сторін.

При цьому було прийнято рішення про посилення місії ОБСЄ, яка має моніторити виконання наступних умов Мінських мирних домовленостей: вивід російських військ з суверенної території України, звільнення заручників, проведення місцевих виборів за чинним українським законодавством. 


За матеріалами: Новини сьогодні
09-03-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1983

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]